Peste pe legume

Daca tot a inceput postul si duminica e dezlegare de peste am zis sa tin si eu azi post.
Si asa am hotarat sa incerc reteta de familie a pestelui pe legume la cuptor.
Ca ingrediente avem nevoie de cartofi, ceapa, morcov, castraveti murati, peste (reteta originala era cu crap, dar merge si alt fel de peste, merlucius sau pangasius), bulion, ulei, condimente, apa si sos de soia.
Am curatat cartofii si i-am taiat rondele.

Dupa care morocovul , tot rondele,

Am taiat ceapa pestisori (nu reusesc sa tai ceapa ca imi curg ochii)

Dupa care am taiat rondele castravetii murati.
Am asezat toate legumele in vasul yena
Am taiat si condimentat pestele si l-am pus in tava peste legume

Apoi am facut un sos din bulion, ulei, apa si inbunatatirea mea, sosul de soia.

Am turnat sosul peste pestele pe legume.

Am acoperit cu o folie si am pus la cupotor la 220 grade, timp de o ora. Dupa o ora am scos folia si am mai lasat inca 10 minute.
Pofta mare!
P.S.: Ral a spus ca e foarte bun (la fel si minieclerele ei!)
P.S.2: Zilele urmatoare o sa fac aceasi reteta dar o sa inlocuiesc pestele cu pui.
Pe curand...

Comentarii

  1. mmm, voi incerca si eu. Dar sa stii, postul nu se tine numai cand se mananca peste. :))
    Glumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. dar cine a spus ca postul se tine doar atunci. acum am ales eu sa il tin. si e mult mai important ca in post sa fi bun si evlavios, decat ce bagi in gura :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce bine arata....mersi de reteta.... o voi face Marti :D ca iar se mananca peste..:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Anca, iti spun sincer ca e foarte bun si mi-a iesit si mie delicos. Am confirmarea Ralucai si a Mirei. Spor la bucatarit!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare