Colinda

Eu nu am fost niciodata sa colind profesrorii sau colegii. De obicei am foat coldinat sau am colindat parintii. Ilinca a mai fost in liceu l profesori, eu insa nu. Anul asta insa ne-am hotarat sa mergem si noi sa colindam. Programul? Sambata la colegii ce stau la apartament, iar duminica la profesori.
Ne-am portnit sa colindam (Domn, Domn sa-naltam :)) ), pe la 5. Eu am inceput-o cu stangul. La ora 5 eram in trafic, urmand sa ajung in camin , de unde sa ma schimb si apoi sa ma intalnesc cu restul. Insa nu am fost singurul ce a intarziat. Sa va spun ca aveam niste foi cu niste colinde alese de Anca, colinde pe care le-am scos eu la imprimanta, dar nu facusem nicio repetitie pana sa incepem sa cantam, dar a iesit bine!
Prima oprire a fost la Irina, ce sta in Tatarasi, pe undeva pe langa Ateneu. Desigur ca pana acolo am mers pe jos, fara nimic pe cap, prin vant, de ma usturau urechile. Irnia ne-a servit cu o bomba moldoveneasca, si conform obiceiurilor lor, a trebuit sa bem tot si sa mancam tot ce era pe masa. Si asta nu a fost singura intamplare de la Irina, ea are un motan, Cohonetz, ce se plimba de nebun spre deliciul fetelor. Eu fiind, alergic la pisici incercam sa ma fersc de el, insa tot imi venea sa stranut.
Apoi, pe jos, pana in Green Park, unde sta Adi. El ne-a asteptat cu Teachers si bunatati dulci si sarate. Adi are un balcon :)). Am iesit pe balcon la un moment dat si nu mi-a venit sa cred. Pana sdi biroul meu e mai lat decat balconul lui.
Cu tramvaiul pana in Tudor si cu 46-le pana in capat, si apoi pe jos, am ajuns la Ral. Pentru ca era singurul loc unde mai fusesem, aici m-am simtit ca acasa. Raluca, maniaca cum e ea, aaranjat totul la milimetru si a regizat intreaga sedere la ea. Apoi am stat jumatate de ora in statie sa vina un 30, cu care sa mergem la Lucian. In statie ca sa nu inghetam de frig am dansat si am facut panarama.
Lucian sta undeva prin Nicolina, intr-un bloc de nefamilisti, unde miroase a gunoi pe casa scarii, insa cand intrii la el in garsoniera, parca uiti unde esti. Te intamplina o caldura si o bucurie, se vede ca intri in casa unor oameni buni. Si Lucian are pisica si cum camera e mica si ii simteam prezenta imediat. Au ascuns pisica in baie insa ea a evadat si toata lumea a inceput sa se joace cu ea. Eu insa, incepeam sa respir din ce in ce mai greu, pana am dat toata tuica de corcoduse pe gat si am iesit afara.
Nu am murit de la pisica, nu am murit in taxiul ce ne-a dus pana la Anca, de a cum era bine. Anca sta in Dacia, la etajul 7. Eu, Ilinca, Lucian cu Dana si inca un tip (coleg de camera cu alti doi colegi de-ai nostrii) ne-am gandit ca incampem toti in lift. Abia am inchis usile si cand sa pornim, liftul nu s-a urnit. Inainte sa intram in lift, Dana, imi spune ca din cauza mea, ca s-a uitat la Devil si din cauza mea ii e frica acum de lift. Si mai eram si 5 oameni, doua tipe si trei tipi, ca in film. Pana sa vina liftul am facut misto pe tema asta, care in noi e de fapt Diavolul, iar cand ne urcam in lift, el se bocheza. Sa va mai spun ca sunt claustrofob? Ma abineam cu greu sa nu urlu pentru ca tot ce faceam era sa ii panichez si pe ceilalti, si in special pe Dana care era destul de speriata. Ne-a salvat Billy, expertul in depanari lifturi, si vreau sa ii multumesc mult pentru acest lucru!
La Anca am stat pana la 1 jumatate band vin fiert si povestind.
Apoi am plecat in Tudor, eu m-am retras ca eram ud la picioare, cativa au mai ramas prin Class, sau prin alte locatii deschise.
Acum ma doare capul si am picoarele grele, sunt treaz de o ora jumatate si abia reusesc sa ma misc, si la 5 trebuie sa fim la Doina Stefan, profa noastra de seismica, sa o colindam.
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare