Treceți la conținutul principal

Furtuna

Casa de la Luncani e intr-o vale, intre doua masive (Culmea Petricica, din Subcarpatii Moldovei si alte dealuri la Est). Insa este pe varful vaii. Ca sa va imaginati mai bine, profilul amplasamentului e ca un "W", unde laturile exterioare sunt cele doua culmi, iar in mijloc e casa; intre varful cel mic, si celalalte doua culmi trec doua parauri.
Camera mea are balconul, oarecum, spre nord. De pe balcon vad ambele culmi, si valea. Am observat pe la 11 ca se pusese o ceata usoara. Luna stralucea pe cer, dar parca era acoperita de un voal, sau era ca si cum o vedeam prin apa, difuza. Undeva in departare fulgera. Flash-uri de lumina brazdau cerul. Insa era departe. Broastele inca oracaiau, iar cainii latrau in drum. Nu parea sa se intample nimic.
Dupa o ora, padurea a inceput sa fosneasca, vuietul furtunii venea de departe si tot se apropia. Se facuse liniste si doar frunzele se mai auzeau. venea furturna.
Incet, incet s-au apropiat si fulegerele si odata cu ele, se auzeau incet tunete.... Iar odata a tunat atat de tare si a inceput sa ploua.
Ador sunetul scos de ploaie, fulegere si sunetul terifiant al fulgerelor. Vara ploua atat de frumos. Un sfert de ora toarna cu galeata, cat sa se racoreasca si sa miroase a pamant ud si nu a praf si a muschi de copaci umed, apoi se domoleste si ploua mocanit ca toamna si incepe sa se auda apa de pe sindrile cum se aduna in burlan si curge, si loveste peretii si trosneste din cand in cand.
Si miroase atat de frumos...
Incet incet greierii isi fac curaj si mai canta din cand in cand, doar ei si ploaia... ploaia ce loveste pamantul si scoate suntete atat de placute. Cel mai mult imi place cum suna cand atinge tamplaria de aluminiu, parca e un clopotel, apoi in geam si apoi pamantul...
Si s-a lasat rece, si miroase a ploaie, si luna e difuza.... undeva in fundal fulgera...
Pe curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...