Treceți la conținutul principal

Despre cei ce cred ca sunt ca mine...Pe buna dreptate ma consider altfel decat ceilalti. Nu m-am incadrat in turma, pentru ca vad mai departe de ea. Sunt un inadaptat al vremuzilor astea, daca as fii trait in perioada interbelica, sigur as fii fost fericit.
Cand eram in 5-8 imi era rusine sa spun ca citesc, ca ascult alfel de muzica, ca nnu imi plac manelele. Majoritatea colegilor nu citeau de loc, ascultau manele si isi petreceau weekendurile cu petreceri cu multa bautura si tigari. Eu nu eram asa, nu imi place stilul asta de viata. In liceu am avut norocul sa cunosc oameni ce citeau, am avut cu cine vorbii despre o carte buna, despre jazz, despre rock. Am cunoscut oamneni ce se uita la filme bune si nu la comedii si parodii, am cunoscut oameni ce citesc noptile, ce umbla cu cate o carte in geanta pentru a citii cand au un pic de timp,ce au cultura muzicala. Am plecat apoi la facultate si aceasi voveste ca in generala. Asta imi trebuie daca am ales o Univesitate tehnica, daca nu m-am dus spre Universitate, un de deveneam boem si doar atat.
Acum, sunt singur in camera mea de camin, colegul meu e la un prieten, invata la statica. Pot sa imi ascult muzica, fara sa am concurenta lui Dan Balan, Katie Melua rasuna in camera. Ma uitam azi prin etajerele din camera. Vase, cd-uri, cursuri si doar la mine carti. Am un micut raft, in care pe langa cartile pentru facultate am si vreo 8 romane pe carfe vreau sa le citesc in perioada imediat urmatoare. la o anumita perioada cartile se schimba, lasand loc la unele noi. Am pus si o poza cu acel raf, pentru ca imi place cum arata, la fel ca si cel cu poze cu familia si prietenii mei buni. Astea doua rafturi ma fac altfel decat ceilalt pentru ca port mereu cu mine pe cei ce ma iubesc si cartile. Am fost in multe camere si nu am vazut carti. Doar poate una, langa pat, aceasi de un an. Si atrunci zic... nu sunt alfel decat ceilalti?
Inchei aici, mai am de invatat, constiinta nu ma lasa.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...