Treceți la conținutul principal

Serbarea de iarna

Am fost si am mancat in Mall unde era un spectacol artisit.
Spectacolul mi-a adus aminte de serbarile de iarna din 1-4, cand in clasa, urcati pe niste postamente, in doua trepte, in fata clasei, cu spatele la tabla cantam, spuneam poezii si uram parintii si pe Mos Craciun. la sfarsit primeam un cadou micut pentru ca "Mosul e sarac, suntem in tranzitie". Pastrez vii aceste amintiri pentru ca am casete video cu servarile. Eram atat de emotionati si de incantati de ceea ce faceam. Bradul micut si pricajit era frumos impodobit cu podoabe facute de noi. Tin minte ca in clasa a doua am avut serbare in franceza si eu am fost Mosc Craciu. Am fost vedeta clasei la fiecare serbare :)).
In Mall era spectacol, dupa cum ziceam. Era de fapt o serbare de iarna. Printii isi filmau copii si printe mese si printre mancare de la Mc' si KFC, lumea asculta specacolul ce avea loc pe o scena special amenajata. Mos Craciun era nelipsit de la serbare, alaturi de Craciunita, statea pe jiltul lui mare. Ce serbare in clasa, ce scena improvizata in fata clasei. Mai nou la Mall. Suntem o natiune tampita. Dupa ce am vazut indragostiti de Sf. Valentin, in Mall, sarbatorind, dupa ce ne-am invatat sa cumparam totul din mall, sa mancam acolo, mergem la film, sa ne etalam, acum au loc serbari de Craciun.
Oare cand o sa treaca moda asta?  Mi se pare ca e prea in trend sa mergi in Mall.
Gata.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...