Treceți la conținutul principal

Contextual, emotional, subiectiv

Vreau sa incep acest articol cu caracter motivativ, articol pe care nu credeam ca voi fii nevoit sa-l scriu, avand in vedere ca am mai scris articole din genul asta, cu definitia pe care o da Wikipedia blogurilor.
Un blog (prescurtat de la expresia engleză web log, jurnal pe Internet) este o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal. Ca regulă actualizarea blogurilor constă nu în modificarea textelor de până acuma, ci în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă. Acest gen de publicaţii web sunt în principiu accesibile publicului larg.
[...]copul blogurilor variază foarte mult, de la jurnale personale şi până la arme publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii comerciale. De asemenea, ele variază şi în funcţie de autor - de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui şi o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează.
Cu aceste cunostinte veti realiza ca ceea ce postez eu periodic pe blog sta sum bemnul subiectvitatii. Sunt subiectiv si ma ghidez dupa sentimente si trairi. Daca astazi sunt suparat pe X si spun ca e un prost, nu insemna ca este porst tot timpul, este prost atunci pentru ca a facut ceva si eu pentru acel ceva il consider prost. se intampla de multe ori si cu tine, cititorului sa spui ca esti prost si nu iti convine sa iti spuna altul ca esti prost cu toate ca tu te-ai numit asa.
Asta insemna subiectivismul, te bazezi pe momentul respecti vara a calcula ce va urma, doar ceea ce a trecut. Este mult mai greu sa fii obiectiv, procuorii, judecatorii sunt asa. Ei trebuie sa se bazeze doar pe marturii fara a fii influentati de cei din jur. Obiectivismul este superior subiectivismului is eu inca sunt subiectiv.
Al doilea lucru pe care vreau sa il spun este ca nu imi place sa se scotat fraze din context. Nu se face asa ceva pentru ca astfel poti intelege altceva. Ori spui tot contextul ori nu spui de loc.
Si de ce toate astea? Pentru ca subiectiv cum sunt, simt nevoia sa clarific asta pentru a nu isca alte scandaluri. Totul a pornit de la un lucru pe care l-am aflat azi, asa cum le aflu pe toate, pur is simplu intamplator, cum ca cineva a scos o fraza despre altcineva din context si a trimis-o. Lucrul asta m-a deranjat enorm. Pentru ca acea fraza, lipsita de contextul ei ar putea insemna altceva, starea in care eram atunci motiveaza tot, si lucrul asta m-a dranjat foarte tare pentru ca nu ma asteptam de la acea persoana sa o faca. Ea (persoana) spune ca nu e adevarat. Acum incerc sa fiu obiectiv si ca o cred. Si sa fiu impartial pentru a nu isca un scandal. Nu vrea asta, ceea ce vreau este sa fiu inteles.
Stiu ca acest blog este subiect de discutie pentru voi, dar am pretentia de la cititorii mei sa inteleaga ceea ce citesc si daca au pareri sa le scrie la comentarii, nu pe mess, la altii siau mie. De asta exista acea rubrica acolo.
Cu astea spuse, sper sa nu mai existe probleme pe parcurs si:
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...