Treceți la conținutul principal

Despre 2008,2009, in 2009

Nu am vrut sa scriu despre 2008 pana nu se termina, am vrut sa stiu cum a fost pana la capat si apoi sa imi dau cu parerea.
2008 a fost un an bun in comparatie cu 2007, care a fost un an al dezamagirilor dar mai prost ca 2006. Dupa 2007, cand totul in jurul meu se ruinase, concepte, idei, prieteni, a venit 2008 ce a fost un an al deciziilor. Trebuia sa o iau pe un drum, sau poate ca o luasem deja iar in '08 am nuat decizii legate de aceasta noua cale. Si cred, acum la sfarsit, ca a fost anul deciziilor bune. Cred ca pentru prima data am luat decizii bune. A fost si un an al consalidarilor. Am inceput sa imi fprmez principii noi sau sa mi le cimentez pe cele vechi. Prietenii vechi, anul asta au fost in sufletul meu mai mult ca oricand, cu toate ca ne-am vazut mai putin ca niciodata, si am realizat ca prietenia noastra e dincolo de cafele si sucuri in oras. Prieteniile noi s-au cimentat, iar cele de suprafata s-au volat. La scoala am ineput sa realizez ceea ce fac si sa vreau sa fac mai mult.
Nu ar fii bine sa imi fac planuri pentru 2009 pentru ca nu prea ma tin de planuri, dar imi dorsc ca 2009 sa fie un an al schimbarilor. In 2009 ar trebuii sa lucrez la chestiile de finete si sa schimb anumite lucruri mici la mine, ce in timp vor avea un impact mare. 2009 o sa fie un an egoist in care vreau sa fac lucruri pentru mine.
Pe curamd...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...