Treceți la conținutul principal

Clasic

The Stranger 1946.
Acest film noir clasic este scris si regizat de Orson Welles, ce joaca si rolul principal. Filmele sale sunt memorabile in istora cinematografiei datoria suspansului ce invaluie filmul.


Casablanca.
Pelicula a castigat 3 Premii Oscar printre care si cel pentru cel mai bun film, in anul 1943. Frumoasa poveste ce ii are in rolulile principale pe Humphrey Bogard, Ingrid Bergam si Paul Heinred este considerata de criticul Leonard Maltin cel mai bun film al Hollyood-ului din toate timpurile.


My Fair Lady.
Comedia romantica castiga in 1964, 8 Premii oscar printre care cel mai bun film si cel mai bun actor in rol principal, Rex Harrison. Povestea transformarii Elizei (Audrey Hepburn) de catre foneticianul Henry Higgens (Harinson) este cel mai irezistibil muzical al tuturor timpurilor. Filmul a fost colorat in 1994, devenind astfel mult mai atragator.


Acestea sunt filmele clasice pe cale le-am revazut in acest inceput de an. Mi-am redeschis apetitul pentu filmele clasice dupa ce am revazut la tv Pe aripile vantului, iar apoi am vazut Chici cine vine la cina. Mi-am redeschis apetitul pentru intonatia cu care vorbeau atunci actorii... As vrea sa revad Sapte neveste pentru sapte frati, Vrajitorul din Oz. si alte filme vechi ce au facut istorie.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...