Treceți la conținutul principal

In memoria lui Constantin (Tica) Ghinita


Niciodata nu am fost atat de patruns de inmormantare. Modul in care oamenii isi iau ramas bun de la om, pe pamant.
Tica Ghinita, a fost polul culturii in Marasesti. Datorita lui acel orasel avea cultura. Din 2009 nu va mai exista cultura acolo, odata cu el a murit si ea...
Tica conducea un cenaclu literear de dinainte de '89. Scria poezii iar la el se aduna toata lumea buna. Asa l-a cunoscut mama, acolo l-a cunoscut pe tata, asa au devenit ei, Tica si Rodica, nasii lor. Dupa '89 Ghinita a devenit directorul Casei de Cultura. Cenaclul avea un caracter oficial, infintase si "Salonul literelor vrancene" si pe langa el adunase tot felul de poeti, artisti, care de care mai ciudaei. La "Salon" am fost si eu premiat pentru debut... Pe langa cenaclu, infintase si Muzeul Veteranului Roman, si Clubul pensionarului, organiza evenimente culturale, facea proiecte pentru cultura si insufla dragostea pentru poezie celor mici.
La inmormantare, zeci de poeti ia-u fosta alaturi pe ultimul drum. Au tinut cuvantare, i-au scris poezii, l-au omagiat. Cine ii va mai aduna acuma? Cine s-ar fii astepatat sa moara? Moartea a venit pe nepregatite. Putin bolnav, dar fara sa te gandesti ca se va intampla asa ceva. Parca dormea, calm, senin, zambitor parca, bucuros poate de ceea ce a gasit acolo unde a plecat.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...