Pui chinezesc

In primul rand vreau sa dedic acest articol si felul de mancare pe care l-am gatit, Ioanei Bondre, buna mea prietena ce s-a mutat de cativa ani buni in America. La ea am mancat prima data acest fel de mancare si acum tot de la ea am reaflat acum cateva zile reteta.
Pentru reteta avem nevoie de:
Piept de pui
Usturoi
Ardei
Ulei
Concentrat de pui
Ghimbir
Curry (in reteta originala era sofran dar nu am gasit)
Sos de soia
Orez Uncle Beans.
Se pune pieptul de pui taiat bucati medii cu usturoiul si curry intr-o tigaie la prajit pana se rumeneste

Apoi, cand puiul prinde culoarea aramine se ma adauga o cana de apa si un cubulet de concentrat de pui si se adauga ardeiul taiat fasii si o lingurita de ghimbir.Cand este aproape gata se adauga doua linguri de sos de soia si se mai lasa sa mai dea un clocot.

Apoi, intr-un alt vas se pune apa cu putina sare la fiert. Cand apa fierbe se pun pungulitele de orez si se lasa la fiert, la foc mic, 20 de minute.

Se serveste pe un pat de orez, cu puiul deasupra.
Pofta mare!

Pe curand...

Comentarii

  1. Super ideea, il voi incerca si eu. Sa-ti dau un pont la orezul de la pungulita... Fierbe-l cu un cub de pui, dupa care caleste-l cu o lingura de ulei sau unt pentru cateva minute, eventual si cu niste legume. iese deeeelicios.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare