Raluca


Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri ziua in care am cunoscut-o. Era prima zi cu seminarii in noua grupa, de la engleza. Nu stiam pe nimeni in toata sala asa ca m-am asezat in banca langa cineva pe care il vazusem intr-o zi la secretariat si cu care schimbasem vreo doua vorbe. Pe la mijlocul orei apare in clasa o mocaldeata de fata, mica si slaba cu un par valvoi roscat, ce isi cere scuze de intarziere si nici nu a apucat sa se aseze bine in banca ca si se ofera sa iasa la tabla. M-am uitat lung la ea si am zis "tocilara!". Apoi mi-am amintit de Cosmina, prietena mea buna, pe care am cunoscut-o tot la o ora de mate, in clasa a sasea, cand s-a mutat la noi la scoala si cand a zis ca vrea un exercitiu greu. Si pe ea o comentasem atunci si o etichetasem ca o tocilara si s-a dovedit a fi un prieten de nadejdie.
In pauza colegul de banca s-a mutat cu altcineva si asa am ramas singur. Nu aveam nici un chef sa stau singur in banca asa ca am aruncat un ochi prin toata clasa. Ea era singura, era singura care era singura in banca. M-am apropiat de ea si am intrebat-o daca pot sa stau cu ea. A zis da. Apoi am intrebat-o de unde e si a zis Botosani. I-am spus ca am si eu rude acolo. Vazand ca stiu orasul mi-a zis ca e de fapt din Dorohoi si ca sigur nu stiu orasul, I-am zis ca am fost acolo sa cumparam vesela pentru casa asa ca stiu orasul. M-a intrebat de unde sunt si cand a aflat ca din Bacau mi-a zis ca si bunicii ei sunt din Sascut.
Am plecat cu ea in campus si pe drum am aflat ca sta in acelasi camin cu mine, cu un etaj mai sus. I-am cerut numarul de telefon, ca sa ne stabilim cum plecam impreuna la scoala. Cum stau atat de prost cu numele persoanelor nou cunoscute am intreba-o cum sa o trec in agenda. Ea mi-a zis sa o trec cum vreau, iar atunci m-am hotarat, uitandu-i numele sa o trec Aia Mica. Era OK cu asta si mi-a placut.
Apoi am inceput sa ne vedem mai des. Ori ii faceam eu vizite in camera, ori venea ea sa mai stea la mine pe mess, caci inca nu avea calculator sau sa ne uitam impreuna la Neveste Disperate.
In timp am inceput sa o cunosc mai bine, era singura persoana cu care aveam o relatie de prietenie in grupa aia. I-am aflat secretele, viata, deciziile si am descoperit ca este un om puternic ce stie ce vrea, mai ales cand vine vorba de iubire.
Cu toate ca era atat de naiva, la prima vedere, era o persoana ce trecuse prin multe.
Tin minte, ca ne venise prima bursa pe card si Ral m-a intrebat daca la codul pin de la card sunt doar cifre sau si litere. I-am zis la misto ca sunt si litere. Panicata mi-a zis ca nu stie daca in codul ei are un 2 sau un Z. Alta data, in Piata Unirii i-am spus ca luam metroul, din pasarela si m-a crezut. Era atat de simpatica.
Ral a fost mereu pentru mine un mister. Atat de desteapta si totodata atat de credula. Acum nu mai e nici macar 10% din cat era, nu poti sa o mai pacalesti mai de loc. Dar momentele in care nu intelegi ceva cu toate ca e atat de simplu, sau cand cauti logica acolo unde nu e, se numesc, dupa ea Momente Raluca.
Odata ii spusesem o poanta pe care o stiu de la bunica: Cand eram la mama fata ma pisam ca o sageata, dar de cand m-am maritat eu ma pis inprastiat. Raluca a devenit foarte pornita ca nu are nicio treaba maritatul cu nevoile fiziologice. Stricase toata poanta incercand sa explpice logic anatomia femeii. Stiam si eu ca nu are nici o treaba, era o poanta, dar ea nu vedea nimic amuzant pentru ca era gresit. Ralucai nu poti sa ii faci un truc de carti pentru ca ea vrea sa stie ce ai facut.
Au trecut 3 ani jumatate, trei ani in care Raluca m-a ajutat de fiecare data cand am avut nevoie de ea, cate teme, cate proiecte, cate planse mi-a inprumutat ca model, cursuri trase la xerox si calcule facute atunci cand eram in urma. De la o vreme ma necajeste ca nu imi da, ca sa faca misto ca stie ca "pun botic". O sa ii raman mereu dator pentru asta si mereu o sa caut tenici de revansare.
E colega mea de banca din facultate, si acum pleaca pentru 3 luni in Grecia. Eu ce ma fac? Eu cum raman?
Raluca, iti multumesc pentru tot! Multa bafta acolo si sa stii ca te asteptam inapoi cu drag! Fa-i praf pe greci!
Pe curand...

Comentarii

  1. Nu cred ca se poate mai bine descrie ce inseamna Raluca! Eu unul, nu mai retin cum am intrat in vorba cu ea in anul I ! dang.. As putea sa completez totusi ca Raluca e printre singurele persoane de care imi voi aminti cu drag, din facultate! Plecarea Ralucai e un sample , sa ne dam seama cum va fi atunci cand vom termina facultatea! Ai grija cati greci vrajesti , " Biscuitule , in dungi" , " Aia Mica " , "Ralu-Balu" , " Ral ".. Nota maxima, am zis ..pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  2. :* ... m-a impresiont..u made me cry :">

    aia mica:P

    RăspundețiȘtergere
  3. thq habu :*..oohh u make me cry ..people... ci-i cu tiniii :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ideea nu era sa plangi bre ci sa vezi cat insemni pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aproape ca mi-au dat si mie lacrimile...ma bucur mult pentru Ral ca pleaca..dar in acelasi timp imi pare atat de rau ca pierdem 3 luni din ultima suta de metri impreuna...Ral esti speciala..sa nu uiti nicodata :* te iubim>:D<...iar Horea, ai avut o idee excelenta...bravo:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Horica,felicitari pentru idee, aproape ca au inceput sa imi curga si mie ochii...
    Cu toate ca Raluci e cea mai mica, se pare ca va lasa cel mai mare gol...Iti vom simti lipsa Raluci>:D<
    And kick some Papadopulus ass!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare