Treceți la conținutul principal

Asa NU!

Vara asta mi-am dat licenta in constructii civile iar in toamna ma inscriu la un master de Reabilitare si cresterea sigurantei in constructii. Incep deja sa ma gandesc la un loc de munca si la ce o sa fac dupa ce termin si masteratul. Ideea unui job part time pe timpul masteratului ma incanta foarte mult pentru ca vreau sa merg la scoala insa nu pot sa mai stau pe spatele mamei. Am colegi care s-au angajat deja, care in toamna vor muncii insa eu pun scola pe primul loc.
Gara din Bacau e urata. In Bacau nici nu prea exista cladiri vechi, vreo 3 cladiri impozante si cateva case ce sunt monumente istorice. E si normal daca suntem atenti la istorie pentru ca Bacaul a fost un targ la rascruce da drumuri, un targ ce a fost incendiat de nenumaratre ori de rasculati / tigani. Iar ce mai ramasese vechi comunistii au daramat pentru a construii blocuri impunatoare. Imi povestea mama ca pe "Strada Mare", actuala Alexandru cel Bun, erau numai case evreiesti atat de frumoase. Acum sunt blocuri inalte si o caldire veche pe colt, in Piata Florescu ce aminteste ca urbea nu e noua.Sa ma intorc la gara... Acum cativa ani buni gara a intrat in modernizare. Modernizarea asta a durat ingrozitor de mult ca nu erau bani de la CFR si nici acum nu prea e terminata. NU sunt geamuri peste tot, exisita o gaura in interiorul garii, peronul nu e terminat si nici o reclama care sa ne instinteze ca e o gara nu exista. Dar astea sa spunem ca tine de bani.Insa ceea ce vedeti in poza de mai sus e vina constructorului! Sacile pe care le vedeti in poza sunt scari construite in locul celor vechi insa in proiectul nou nu mai era nevoie de ele. Restaruantul ce sa afla candva acolo, in proiectul nou e inlocuit, probabil, de birouri. Si de ce mai sunt facute treptele alea? Intrebarea asta o am si eu! Cam asa s-a intamplat ai la Turnu Severin unde nu au mai fost bani de lifuti au acoperit gura litului si au desenat usa.
Dar sa ne intoarcem la scarile noastre. Ce reprezinta? Vrea sa fie o opera de arta contemporana? Reprezinta evolutia umana? Urci, urci, pana cand crezi ta te-ai realizt, in schimb te lovesti de un zid? Asa o fi patit patronul firmei de constructii ce s-a ocupat de renovari?
Eu asa ceva nu o sa fac niciodata!
PE curand...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...