Sarbatoarea Sfantei Cuvioase Prascheva intre credinta si balci

Ca in fiecare an de "Sfanta" mi de pelerini apar sa se roage la Sfintele moaste. Anul asta mi s-au parut mia putini ca niciodata, poate ca si pentru prima data, de 18 ani IPS Daniel nu va mai participa la hram.
Microbuze, autocare, toate parcate pe marginea soselelor, sute de pelerini. Politistii dirijeaza intersectiile, imbracati la uniformele de gala. Sute de oameni veniti din toate colturile tarii, se inghesuie sa atinga sfintele moaste. Primaria face eforturi mari pentru o buna organizare. Doar Iasiul sarbatoreste 600 de ani.
Peste drum, se sarbatoreste Festivalul vinului. Miros de mici si hamsii si fum peste tot. Ingesuiala mare la mese, mustul e bun, mici sunt ieftini. In Podu Ros e balci. Tot felul de rideuri imbie poporul cu preturi piperate pentru a te destinde un pic. La Palat concert, DJ Bobo, Boney M, Basshunter si altii. La palat,de fapt in jurul palatului chiosc langa chiosc cu brizbrizuri mai de bun gust, mai chici, ce conteaza, bani sa iasa... Si toate pentru celebrarea Sfintei Parascheva ca cei 600 de ani se tot sarbatoresc din primavara.
Esti credincios, nu esti, nu conteaza, zilele astea iasiul e plin de activitati pentu tot poporul!


REALITATEA.NET - Zeci de mii de credincioşi s-au adunat la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sf. Parascheva

(Nu sunt fan Realitatea, dar e singurul care iti da voie sa postezi filmele de la ei.)
Pe curand...

Comentarii

Postări populare