Istoria unui cal


Ion Sapdaru a reusit sa dramatizeze, sa traduca, sa aplice o scoloana sonora, sa faca scenografia si sa regizeze un spectacol minunat, dupa nuvela lui lev Tolstoi, "Holstomer: Povestea unui cal".
Lev Tolstoi este considerat unul din cei mai mari scriitori ai lumii. Alaturi de Fiodor Dostoievski, Tolstoi este unul dintre reperentantii varstii de aur a literaturii ruse.
Toltoi este cunoscut pentru romanele sale ca Razboi si pace, Anna Karenina, pentru nuvelele sale, pentru scrierile filosofice si pentru teatru.
Istoria unui cal este consideratade unii critici cea mai buna nuvela scrisa vreodata, este de fapt o tragica reflectie asupra vietii omoului intr-o societate creata de el insusi.
Viata omului privita cu ochii unui cal.
Cal ce de fapt si el simbolizeaza omul ce estejudecata dupa infatisare, fara sa fie lasat sa isi arate adevaratele calitati. Hostomer este victima superficialitatii, a snobismului societatii.
Piesa este jucata de 13 studenti la actorie iar rolul principal este interpretat de Constantin Puscasu, actor la Teatrul National "Vasile Alecsandri" Iasi.
specacolul este mai mult decat reusit, este plin de viata, de vibratie dar si dramatic. Finalul te zguduie un pic si in drum spre iesire te gandesti la propria-ti viata...
Am gasit pe Youtube cateva segvente din piesa, de fapt sunt doua momente de dans.



Pe curand...

Comentarii

Postări populare