Treceți la conținutul principal

Free Moldova!!!, ce "Free Gigi"?

In perioada asta au avut loc foarte multe evenimente. Incepand cu scandalul cu clanul Basescu; presedintele, fiica si fratele, apoi arestarea lui Gigi, cutremurul din Italia si cea mai fierbinte si de interes manifestatiile din Chisinau.
Ceea ce se intampla acum in Chisinau este destul de grav. Si ne aflam in a treia zi.

O adevarata revolta spontana ce ne aminteste de revolutia nostra decembrista din '89, pornita de tineri, doar ca acum, la fel ca in Ucraina se plang de fraudarea alegerilor. Sute de oameni morti au fost trecuti pe listele de vot si au si votat, s-a mers si pe turismul electoral (au avut de la cine invata) si toate ca sda castige din nou comunistii. Cu toate fraudarile astea se pare ca tot nu au majoritatea parlamentara pentru a putea alege singuri presedintele.

Problema grava este ca autoritatile de la Chisinau acuza Romania de implicare. Ambasadorul Romaniei la Chisinau si un consilie din abasada au fost numiti Persona nongrata si le s-a cerut sa paraseasca tara in 24 de ore. Comunicatele oficiale acuza grupuri extremiste din Romania ca se a fla in spatele manisfstrilor ce ieri, neoficial au omorat 2 politisiti si un manifestant, si multi raniti.
Moldovenii din Romania nu au voie sa intre in Moldova, sunt retinuti la granita, fiind considerati tradatori sau spioni (exsita elevi, studenti ce nu pot sa-si petreaca sarbatorile Pascale acasa sau daca pleaca sa nu se mai poata intoarce), telecomunicatiile au fost intrerupte iar televiziunea de stat transmite fractionat evenimentele. Ieri, cand era marea revolta, cand demostrantii atacasera sediul guvernului si al parlamentului, televiziunea de stat transmitea un documentar, urmat de o emisiune pentru copii.

Si in Romaia, in marile orase unde se afla comunitati de moldoveni au avut loc maniferstari, cele mai mari fiind in Iasi si Bucuresti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...