Treceți la conținutul principal

Cum am petrecut Ziua Unirii

E o traditie, ca sa nu zic coincidenta sau blestem, ca in fiecare an de Ziua Unirii sa dau examen. Si in fiecare an, de cand sunt student in Iasi, nu sunt multumit de ceea ce am facut la examenul de pe 24.
Imi fusese dor de musuroiul in care se transforma facultatea intr-o zi de examene. Studentii merg grabiti inspre sali sau asteapta cuminiti pe langa usi, se aduna in grupuri mici si sosostesc impresii de la examen sau il trad de limba pe cel ce a iesit de la oral.
E o atmosfera frumoasa, ce o sa-mi lipseasca. E amuzant cand ii vezi ca se opresc din vorbit cand trece cate un profesor, si saluta policiosi. Il privesc atent cum dispare dupa un colt si incep iarasi sa sosoteasca.
Astazi e o zi friguroasa, o zi cu temperatura de -10 grade ce se simte ca -14 din cauza Crivatului ce vine pe Bahlui.
Am facut doua drumuri dus-intors scoala-camin: la examen si apoi sa rezolva cu niste acte. Dimineata imi uitasem telefonul in camera si m-am intors sa-l iau, m-am incalzit un pic si m-am intors la facultate sa vad daca mi-e gata situatia scolara. Am stat apoi o ora la rand la rectorat, sa-mi scot foaia matricola si m-am amuzat de toti ceilalti ce se mirau de cat de greu merge treaba. Eu eram calit. Adevarul e ca in doua ore de program au intrat maxim 25 de studenti. Adica eu am fost al 21-lea si cand am iesit mai erau 15 minute de program. La un numar de aproximativ 2500 de absolventi pe an, vin 100 de zile de eliberat diplome, asta inseamna 20 de saptamani, cam 5 luni de program. Apoi au fix timp sa scrie noile diplome si o iau de la capat.
Urmeaza un weekend de relaxare si apoi iarasi invatat. Sepr sa revin cat de curand cu un articol.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...