Treceți la conținutul principal

Pietonul patruped

Miercuri am avut treaba pe la Decanat asa ca am plecat pe la  11:30 din camin ,ca sa ajung la 12 acolo. La trecerea de pietoni de la Iulius, asteptand sa se face verde la semafor, am observat ca langa mine se ajezase un catelus. Era mic, flocos si cu blana toata murdara de zoaiele de la ninsoarea ce murdarise orasul peste noapte. Si cum ma uitam la el si ma intrebam daca chiar site cum sta treaba cu semaforul, l-am observat ca porneste. Ha! - mi-am zis, nu stie de semafor. Insa imediat m-am uitat la culoarea lui si observasem ca se facuse verde. A merg pe langa mine, o buna bucata de drum, insa pe la Rectorat l-am pierdut.
Mi-am facut treaba pe la decanat, am fost la departamentul de limbi straine si cand ajung, din nou, la trecerea de pietoni abia se facea verde. Pe la mijlocul strazii observ ceva cu coada ochiului, era din nou catelul cel mic, ce traversa tantos strada. A trecut cu mine pe sub mall, s-a ascund pe sub rotile masinilor parcate cand eu m-am asezat intre doua masini, ca sa treaa alta si din nou, undeva pe la T11 l-am pierdut.
Cateva ore mai tarziu am plecat din nou spre Podul Ros. Ajuns la Institutul de Fizica Moleculara m-am intalnit din nou  cu el. Se intorcea tantos de la facultatea de constructii. Am apucat repede sa-i fac o poza iar cand a trecut pe langa mine a latrat odata bucuros, a dat din codita si si-a vazut de drumul lui spre Tudor. De acum eram prieteni si ne salutam, ca de la student la student.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...