Scream Qeens

Daca esti fan al serialelor, daca stii cam ce e bun pe TV in state sau daca esti fan Gaga sau Maroon 5, sigur ai auzit de American Horror Story. Serialul asta face istorie de vreo 5 ani si castiga cam tot ce se poate castiga plus ca am cam impus niste standarde si a lansat moa serialelor antologice ce isi schimba povestea de la sezon la sezon insa pastreaza mare parte din distributie.
Insa cu siguranta mai putini stiti despre surioara mai mica a AHS, Screeam Qeens. Ca orice sora mai mica, Scream Qeens e mai dragucata, mai roz si mai inocenta. Asta pentru ca, in comparatie cu AHS ce se difuzeaza pe cablu, SQ e pe un post comercial. 

Ma gandes ca dupa ce au terminat treaba la Glee, Mrphy si Falchuk, l-au cooptat pe colegul lor Brennan si la o bauta au inceput sa faca misto de filmele horror care sunt pline de clisee. Primii doi si-au zis ca de ani buni arata un model bun de cum a faci un horror insa cei de la Hollywook nu invata nimic. Si asa la o bere au inceput sa faca misto de clisee. Un criminal imbracat in mascota universitatii omoara fetele populare din fratie. Alea sunt blonde. Qeen Bee le are pe celalalte pe post de minion si le spune pe aceleasi nume, numele ei. Si cum sa o cheme? Chanel, Si cealaltate sunt Chanel 1, 2... si tot asa. Universitatea asta trebuie sa aiba un decan feminist, care sa nu creada in crimele sexiste, trebuie sa aiba o fratie de baieti alfa prosti de duduie si  politisit prosti. Trebuie sa fie o fata noua cu un secret, o crima din trecut si un baiat dubios. Cam toate cliseele, nu?
Insa cei trei fiind atat de buni, au scris un scenariu perfect, ironic si amuzant, au adaugat o distributie calumea, ce cuprinde nume mari ca Jamie Lee Curtis, o actrita ce si-a demonstrat potentialul in proiectele lor anterioare, care sa aduca aminte de munca lor - Emma Roberts,  o persoana cunoscuta din Glee, ca sa atraga si publicul tanar - Lea Michele, o actrita buna ce nu a mai jucat de mult - Abigail Breslin (cunoscuta si aprecitata de critici in Little Miss Sunshine) si Guest Staruri ce atrag audienta (ca de data asta avem un serial pe un post comercial, deci audienta trebuie sa fie mare): Ariana Grande,  Nick Jonas - ca referinte pop, Niecy Nash - comedian de renume, intr-un rol genial de bodygurad prost bata si Special Guest Star intr-un episod special - pe Chad Michael Murray, ca sa lesine si fetele ce au fost acum vreo 10 ani adolescente.
Si uite asa au reusit sa scoata inca un succes rasunator. Saptamana aceasta s-a terminat primul sezon ce a constat in 13 episoade. Inca nu i se stie soarta. O sa continue? Oare care e povestea din sezonul 2? Pentru mine a fost o gura de aer proaspat si mi-a placut mult sa-l urmaresc. De aeea il si recomand cu drag.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare