Treceți la conținutul principal

Scrisori din Cipangu


Eram in Japonia, cand intr-o zi Alexandra m-a abordat si mi-a spus de un proiect. "Uite, ne-am adunat o mana de oameni si vrem sa facem o antologie de proza scurta scrisa de romani in Japonia, despre Japonia. Si m-am gandit si la tine. Mai multe detalii citesti pe grup, acolo unde o sa te adaug eu in seara asta." Nu mai scisesem de foarte mult timp. Bloggingul e frectie la picior de lemn, in comparatie cu fictiunea. Imi era frica sa nu dezamagesc, sa nu imi ia povestea la misto. Initial nu am vrut sa scriu nimic, dar ma racaia. Eram in laborator, aveam de lucrat la un raport, insa in loc de exceluri eu ma gandeam la Mario, un amic ce se omorase si peste a carui sinuidere nu puteam sa trec. Asa, in ziua aceea, am lasat de-o parte tot ce aveam de facut si am inceput sa scriu. Asa a aparut prima poveste. Poveste ce se afla in volumul Povesti din Cipangu, ce va aparea foarte curand la Editura Trei si a carui lansare e pe 19 martie, la Humanitas de la Cismigiu, la ora 17:00.
Am mai scris una, insa nu am avut tragere de inmia cu ea, si era usor pe aceasi tema, de aceea nu a intrat in proiectul final, insa a fost publicata, de curand, in Revista Ateneu, si o puteti citi aici.
Moementul cooptarii mele in acest proiect a fost momentul in care mi-am dus aminte ca imi place sa scriu, si ca o fac binisor. De aceea va asteptam in numar cat mai mare la lansarea de la Libraria Humanitas din Cismigiu, duminica 19 martie, la ora 17:00. Si grabiti-va sa cumparati cartea ca e aparuta in tiraj mic.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...