Treceți la conținutul principal

First day in Atena

Ca copilul de profesor de istorie, mai intai a trebuit sa vad toata tara ca apoi sa plec afara. Asa ca experienta mea cu Atena e prima de genul. Am experimentat pentru prima data aeroportul, apoi avionul. La cat de crizat eram, eu cred ca a fost foarte bine. Mi-a placut experienta zborului, cum se vedeau tot noti norii ca zapada pe un intins camp.
Am ajuns in Atena cu jumatate de ora intarziere si Raluca ma astepta saraca in aeroport. Am luat metroul pana in Atena si la un moment dat l-am schimbat cu un autobuz. Orasul parea asa cum ma gandeam ca e: curat, cu cladiri albe si aerisit.
Apoi am luat autobuzul si mi-am adus aminte de Romania. Foarte aglomerat, plin de pensionari si de nebunii. Insa lipseau niste detalii ce fac o mare diferenta. Aici mergea aerul conditionat, lumea nu putea a transpiratie si babele nu faceau urat daca tinerii ocupau locurile.
Numai sofer sa nu fii in Atena. Strazile sunt inguste, multe masini, viteza mare si multe motociclete si scutere. Autobuzul depaseste un alt autobuz, taindu-i calea intr-o intersectie in care deja e blocata de taxiurile ce s-au bagat sa faca stanga pe galben. Scuterele si motoarele trec cu viteza printre masini mai mai sa se atinga.
Ajung in cartier unde o strada tipic greceasca. Blocuri cu balcoane si prelate la unisol, flori multe insa cum te afunzi in strada blocutrile sunt tot ma murdare si mai antisimetrice. Unul are 2 etaje sie lipit de unul de 3, ce are parterul mai inalt si se intercaleaza geamurile, apoi mai apare intercalat un bloc de 4 etaje, intre ele nefiind rosturi. Pe acoperis cate o cosmelie care mai mica care mai mare, sute de antene si boilere peste tot, gardulete si improvitatii ca la tigani.
Apoi am vazut orasul, portul, marea, si m-am calmat. Nici nu m-a mai socat benzinaria de la parterul unui bloc sau politistii mascati ce se pregateau de inabusirea unei revolte.
Sa vedem ce ne asteata maine... De miercuri dupamasa nu am mai dormit, sunt frant. Vreau sa dorm...
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...