Treceți la conținutul principal

AEIOU


A inceput sa miroase tot mai mult a toamna. Mirosea de ceva timp, insa mirosea pe inserat, atunci cand intunericul pune stapanire pe culori. Acum miroase mai mereu. Si mai ales in zilele cand e cald si frumos, de parca toamna tot vrea sa ma convinga ca e aici. Inafara de zilele alea friguroase, cu ploaie, cate doua pe saptamana, cand ne arata ca ea e sefa, isi mai arata si parfumul cand soarele apare cu ultimile forte pe cer.
Eu nu vreau sa accept ca vara a trecut, cu toate ca nu imi place vara. Promavara e preferata mea, si mia ales luna mai. Vara e prea cald si prea monoton, fara adieri calde in zile racoroase. Insa acum, la inceputul toamnei e ca primavara, doar ca sunt adieri reci, pe vreme calda. Asa ca eu consider inca vara, pana sa vad totul transformandu-se din verde in rosu si apoi in maro, uscandu-se tot. Toamna e rece, e maro, miroase a noroi, a umezeala si e mizerie. Toate poeziile ce lauda toamna e refera la perioada de acum, cand totul e colorat si fructele sunt coapte. La acest ultim desfrau al naturii inainte de moarte. Septembrie e ca acel cantec al lebadii, cantec ce anunta moartea...
La noi in curte au inflorin salcamii, deci inca nu e toamna! Dar merele sunt atat de rosii...
Era un cantec ce l-am invatat in gradinita:
Aaaa, acum e toamna, da
[...]
Eeee, placuta vreme e
[...]
Iiiii, veniti copii la vi
[...]
Oooo, se duc cocorii-n zbor
[...]
Uuuu, a venit si frigul!
[...]
Poate ma ajuta cineva cu strofele cantecului, ca inafara de refernul ce l-am scris, imi mai aduc aminte cateva versuri.
Pe curand..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...