Treceți la conținutul principal

Inainte inapoi

M-am intors in Iasi, am venit inapoi aici pentru a merge inainte cu studiile. Insa de cand am ajuns am impresia ca merg inapoi.
Cand am plecat de acasa mi-am zis ca o sa fie ca atunci cand am trecut de la generala la liceu. Acelasi oras, o parte din vechii colegi iar cei ce nu vor fii cu mine la master, ii voi vedea macar prin oras, ca totusi sunt aproape.
Insa parca totul s-a schimat si faptul ca imi vad prietenii mai rar e destul de greu. Stiam ca macar aici ii am aproape, ca pe cei ce au fost in Bacau, i-am pierdut de mult si oricat am vorbii la telefon nu mai e aceasi apropiere. Asta se intampla si acum, mai mult telefoane si prea putine intalniri...
In Iasi e frig si urat, in camin e frig si e plin de gandaci. Imi vine sa plec, departe sa o iau serios de la capat. Sfarsiturile pe jumatate sunt mai usoare, insa sunt si minciuni. Nu poti fii pe jumatate fericit, e doar o minciuna... Trecuse Q intr-o seara pe la mine, s-a uitat prin camera si ne-a zis ironic "Frumos ati aranjat in camera, e fix la fel ca in ultimii 2 ani". De ce sa schimbi ceva de merge bine? Andrei e cel mai bun coleg de camera pe care puteam sa il am si daca merge bine de ce sa schimbam?
La scoala e ciudat. 18 ore din 22 le am luni si marti iar vineri restul de 4. Asa ca imi ramane miercurea, joia, vinerea dupamasa si sambata sa fac si altceva, poate un seviciu, sa invat ceva practic.
Vreau sa ma apuc de dizeratie, sa fac ceva practic la examenul acela, poate niste incercari pe comozite, apoi sa plec sa fac ceva studii afara si cand voi termina de tot scoala, sa ma simt pregatit pentru viata reala. Sa nu ma mint ca o sa fie bine, sa stiu si sa simt ca asa o sa fie.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...