Treceți la conținutul principal

Turma vs Haita

In club cam toata lumea merge in grup. Ori oes fetele, la o seara intrev fete, ori ies sa fie agatate, ori baietii ies la agatat sau in grupuri mixte, la distractie.
De obicei, fetele singure ies impreuna pentru a se distra. Ele se comporta ca o turma. Se duc toate la bar sa isi ia un shot, sau se duc impreuna la baie, comenteaza pe cate una alta sau se bucura pentru una din ele ce a fost agatata. Acest tip de comportament vreau sa il numesc comporatent de turma.
Insa baietii singuri ies impreuna pentru a agata si odata ajunsi acolo fiecare pleaca sa isi incerce norocul, ca un pradatori ce incearca sa prinda caprioara. Acesti lupi urbani ii numesc haita.
E foarte interesant sa observi comportamentele astea doua dupa ce ai eticchetat tipurile de grup.
Aseara, era o atmosfera lite, ca sa parafreze o colega de la master asa ca mai mult ca oricand, in loc sa dansez pana transir am observat turmele de caprioare si haitele de lupi.
Pe curand...

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate fetele si toti baietii. Nu e cineva anume, e o generalizare, daaaah

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce e drept e adevarat ca atunci când fetele ies împreună merg la bar şi beau shot-uri in acelaşi timp, şi e plăcut, distractiv. Nu aş privi asta ca spirit de turmă, dar până la urmă fiecare cu părerea sa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...