Hannibal

Odata cu terminarea serialului Hannibal, lumea televiziunii nu mai e la fel. Cred ca de foarte mult timp nu a mai exista un serial care sa fie laudat de critici din ce in ce mai mult, de la un sezon la altul. Dar nu si Hannibal. Bryan Fuller a realizat un triller psihologico-horror ce a invoat prezentarea vizuala si muzica intr-un serial. Daca nu ati vazut Hannibal nu aveti cum sa intelegeti. Fiecare scena e gandita la milimetru, fiecare cadru e perfect. Orice scena horror e filmata in slow-motion ceea ce o face sa nu fie atat de sangeroasa cat e, ci artistica. Fiecare episod are muzica lui, o muzica instrumentala creata de Brian Reitzell. Fiecare scena te baga intr-o anume stare si te tine acolo prin lumina, modul in care se misca cadrele si prin muzica. Hannibal a fost o opera de arta.
A avut ghinionul sau poate ca a fost o sansa sa fie difuzat pe NBC. Postul NBC nu sta foarte bine in audiente, de aceea serialul a avut calaul langa de la inceput .Insa fanii si crticii l-au tinut in viata inca doua sezoane. Insa vara asta mai marii NBC au spus stop. Dar totusi, daca n-ar fi fost pe NBC, nu cred ca r fi rezistat trei sezoane asa cum a fost acum. L-ar fi schimbat, l-ar fi facut comercial.
Ceea ce mi s-a parut ciudat a fost faptul ca dupa doua sezoane jumatate, sezoane in care fiecare episod a avut un nume ce a avut legatura cu mancarea, ultimile sase epioade, odata cu prinderea lui Hannibal si introducerea Dragonului Rosu, episoadele si-au schimbat numele
Iar la final, in ultima scena, muzica a avut pentru prima data versuri. Asta ma face sa cred ca Fuller stia dinainte ca serialul se va termina si a scurtat povestea din sezonul 3, introducand o alta parte, ce ar fi putut fi sezonul 4.
O sa imi lipseasca mult acest serial, insa o sa fiu cu ochii pe munca lui Fuller.
Pe curand...

Comentarii

  1. Mie, una, imi inspira teama serialul, dar, dupa ce am citi articolul dumneavoastra, imi voi face curaj sa-l urmaresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mintea din spatele serialului e o minte foarte bolnava dar in același timp reuseste sa faca arta din niste scene macabre.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare