Treceți la conținutul principal

Cand o sa ma fac mare vreau sa ma fac Tudor Chirila

Am sa postez un mesaj de la Tudor Chirila, un mesaj pentru liceeni. mesajul este pentru cei ce cand il asculta au regrete si le pare rau ca pierd timpul degeaba, nu pentru cei ce spun "Ce mai vrea si asta".scrisoare catre liceeni
Asculta mai multe audio Vedete »

Mai citeam blogul lui Tudor si imi placea cum scria, dear de la o vreme se comercializeze si treptat am renuntat al mai citii. Aseara insa am descoperit acest mesaj si am inceput sa imi pun semne de intrebare. incep treptat sa ma transform intr-un robotel. Merg la scoala, mananc, dorm, lucrez la o tetapa la proiet, ma uit la un film, imi ingrijesc petul pe facebook si ma culc iar a doua zi o iau de la capat. Orice mi-am propus am facut ca o tema, constienta cateva zile dupa care am revenit la obiceiurile zilnice, fara a mai face si acel ceva. Nu mai am timp sa citesc, sa scriu sa vizitez un muzeu sau sa merg la o piesa de teatru. Si nu cred ca nu e vorba ca nu am timp ci ca nu imi fac, ca il irosesc degeaba, ca nu imi fac un plan calumea de care sa ma tin. E mai usor sa traiesc o viata mediocra cu iesit la suc seara si cu seriale inainte de culcare, in loc sa citedc ceva sau sau sa vizitez ceva. de aceea imi pare rau cand aud mesajul lui Tudor, pentru ca in liceu eram ceea ce ne cera el sa fim, insa acum m-am "comercialeizat".
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...