De ce 7?

In timp ce imi instalez pe laptop Windows 7, mi-am pus o intrebare stupida : de ce 7?
Dand cautare pe Google : "why new windows is called windows 7?" am gasit si raspunsul oficial, totodata si comentat.
Cica Windows 7 vine dupa Windows 6NT (Vista) si de aia ar fii 7, dar de fapt e 6.1. Acum voi incerca sa explic evoulutia Windows-ului.
* Windows 3.0 şi 3.1 (şi Windows pentru Workgroups 3.11), de la începutul anilor 1990 a folosit versiunea numere, ca parte din numele lor. Primele versiuni de Windows NT, de asemenea, de la acea epoca, urmat costum, cu Windows NT 3.1 şi 3.5.
* Windows 95 a fost din punct de vedere tehnic versiunea 4.0. Windows NT 4.0, care a fost lansat exact un an de la Windows 95, adoptată de interfaţă Windows 95. Windows 98 a fost versiunea 4.10.1998 şi Windows 98 Second Edition a fost 4.10.2222A. De mult-bârfit Windows Me a fost 4.90.3000. (Lectii de istorie aici si aici pentru cei care au grija.)
* Windows 2000 a fost prima lansare în versiunea 5 familie. Acesta a fost urmat de Windows XP, care a fost versiunea 5.1. Pachetele de service sunt identificate prin numere construi, pachete de service, dar nu afectează numărul de versiune.
* Windows Vista a fost Windows 6.0 (Vista Service Pack 1 este construi 6001,). Pentru că următoarea versiune de Windows va fi bazat pe acelaşi nucleu ca Windows Vista, aceasta ar trebui să aibă numărul de versiune 6.1. Într-adevăr, fiecare copie a Windows 7, care are scurgeri de la public până în prezent a avut un număr de 6.1.xxxx. Aceasta numerotare este aproape sigur de a rămâne în produsul final. În cazul în care numărul de versiune majoră schimbat la 7.0, multe aplicatii scrise pentru Windows Vista va eşua să instalaţi sau să executaţi în mod corespunzător, pentru că pur şi simplu de versiunea de verificare.
(sursa)

Totusi aceasta versiune de Xindows a avut nume de proiecte mult mai interesante ca 7. la inceput s-a chemat Blackcomb iar apoi Viena ca in 2008 sa revina la numele de 7.

Microsoft a declarat, în 2007 că au planificat dezvoltarea lui Windows 7 pentru o perioadă de trei ani, începând cu eliberarea predecesorului său, Windows Vista. Microsoft a declarat că în final data de lansare va fi determinată de calitatea produsului
Spre deosebire de predecesorul său, Windows 7 se doreşte a fi un upgrade din Vista, cu scopul de a fi pe deplin compatibil cu driverele, aplicaţiile şi hardware-ul cu care Windows Vista este deja compatibil. Prezentările oferite de companie, în 2008, s-au axat pe suport multi-touch, un Windows Shell reconceput cu o nouă bară de activităţi, o casă de reţele de sistem numit „HomeGroup”, şi îmbunătăţiri de performanţă. Unele aplicaţii care au fost incluse cu versiunile anterioare de Microsoft Windows, mai ales cu Windows Movie Maker, iar Windows Photo Gallery, nu mai sunt incluse cu sistemul de operare, sunt oferite în loc separat (gratuit), ca parte a Windows Live Essentials Suite

Iniţial, o versiune de Windows Blackcomb a fost planificată ca succesor pentru Windows XP şi Windows Server 2003. Caracteristici majore au fost planificate pentru Blackcomb, inclusiv un accent deosebit pe căutarea şi interogarea datelor şi un sistem avansat de stocare numit WinFS, pentru a permite astfel de scenarii. Mai târziu, Blackcomb a fost întârziat şi de un intermediar, o versiune minoră, „Longhorn”, a fost anunţată pentru anul 2003. Până la mijlocul anului 2003, cu toate acestea, Longhorn a achiziţionat câteva dintre caracteristicile iniţiale pentru Blackcomb. După ce cei trei viruşi majori au exploatat erorile în sistemele de operare Windows într-o scurtă perioadă de timp, în 2003, Microsoft a schimbat priorităţile de dezvoltare, oprind dezvoltarea Longhorn-ului, pentru dezvoltarea de noi pachete service pack pentru Windows XP şi Windows Server 2003. Dezvoltarea Longhorn-ului (Windows Vista) a fost, de asemenea repornită, în septembrie 2004.
Blackcomb a fost redenumit „Viena” la începutul anului 2006, şi, din nou, la Windows 7 în 2007. În 2008, acesta a fost anunţat că Windows 7 va fi, de asemenea, denumirea oficială a sistemului de operare. Primul release extern pentru a selecta partenerii Microsoft a venit în ianuarie 2008, cu Milestone 1 (build 6519). (sursa)
Eu ma gandesc ca 7 ar venii de la cele 7 zile ale saptamanii si de aici toata simbolistica zilei 7: Cifra 7 inseamna magie si noroc; Pitagora: "7 e numarul perfect"; 7 zile are saptamana; 7 culori are curcubeul; 7 minuni sunt in lume - in orice loc al lumii ne-am afla, indiferent de simbolurile religioase sau culturale, sapte e numarul sacru.
Dar cine stie de fapt...
Pe curand...
.

Comentarii

Postări populare