Treceți la conținutul principal

Epilog... sau povestea unor tineri (ce vor sa fie) intelesi


O sa ma refer la piesa pe care am vazut-o la Ateneul Tatarasi ca o piesa in doua parti cu toate ca a fost piesa popriuzisa si partea a doua ce totusi a fost realizata si asteptata.
Impartia in trei cuburi, doau in fata si unul in spate, cele din fata avand doi pereti si doi sesenati iar cel dins spate trei plini si unul desenat, scena este animata prin dans de trei dansatori ce vor sa reprezinte trei tipologii diferite de oameni ce ajung sa fie niste roboti ai socitatii, de fapt victime ale rutinei zilnice. Piesa este bazata pe o filosofie mediocra in care omul realizeaza ca universul sau (cubul) este limitat de propriile acituni si nu mai reuseste sa iasa, simtindu-se sufocat in propriul cub. Poate ca am vazut prea mult sau poate ca modul de narare a fost prea mediocru. Cei trei danseaza in urma nararii unei voce tinere, usor usturatoare, ce se plange de rutina zilnica, parand o victima ce incearca sa isi arunce toata vina nerealizarii lor pe societate, ce le-a creat acesti patru pereti.
Piesa a inceput cu sfarsitul si s-a terminat cu una din zilele din cele n zile identice din rutina celor trei.
Partea a doua a fost de fapt o disutie intre actori si spectatori, o disutie ce a pornit de la ce a vrut sa insemne piesa, la proectele grupului pana focarul de cultura din Iasi dar si saracia si mentalitatea invechita a persoanelor de aici. Partea a doua mi-a mai schimbat parerea despre cei trei, de fapt i-am inteles si i-am vazut ca niste tineri razvratiti, speriati de ce ar putea ajunge, niste roboti, niste tineri tirsti dar ce se sunt feritici ca sunt tristi pentru ca altfel nu ar putea observa in jur si creea.
Cu minusurile piesei dar si cu plusurile discutiei, ofer un calificativ bun piesei neconventionale.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...