Treceți la conținutul principal

De suflet


Am cunoscut-o pe Mioara Iacob pe cand eram in liceu. Isi deschisese un magazin de cadouri pe Lucretiu Patrascanu, unde e acum Salonul de Piane iar eu am intrat ca sa caut un cadou de Craciun pentru dirig. Mi-a placut atat de mult atmosfera si energiile de acolo incat am tot revenit in magazi si am cumparat cadouri. Cel mai frumos lucru pe care l-am luat de acolo e un platou din coji de ou pe care i l-am facut cadou mamei de ziua ei, si la care tine foarte mult.
Apoi am reintalnit-o pe facebook, pe cand eram in Japonia si am descopeirit Concertul pentru Suflet.
Am fost anul trecut, la una sau la doua editii. Anul asta am ratat-o pe prima, am fost la a doua si cu siguranta o sa merg la urmatoarea. De ce? Pentru ca e altceva. De patru veri, Mioara Iacob isi scote pianul din Salon si il lasa manuit de copiii de la Liceul de Arta. Mai mici, mai mari, mai talentati sau mai incepatori, fiecare copil are sansa sa fie ascultat si aplaudat de un parc intreg. Iar la final ne ofera un recital minunat al unei trupe din oras, trupe pe care avem si noi sansa sa le cunoastem. 
Cu Salonul de Piane serile de vara sunt mai frumoase cand muzica de pian adie in briza serii si ne racoreste sufletele. Pentru asta o admir pe Mioara Iacob, pentru curajul de a face ceva din care nu se castiga bani, pentru ca isi pune sufletul pe tava si plina de emotii ofera sansa de afirmare unor copiii mici si recunostiinta unor dascali devotati.

Felicitari!

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...