Treceți la conținutul principal

Musafir

E bine cand odata cu noile generatii si schimba si concepte. Unul din conceptele vechi pe care nu puteam sa le sufar, era acela de musafir, din perspectiva de gazda. De fiecare data cand se anuntau musafiri, totul trebuia sa fie perfec. Nici un fir de praf sau par prin casa si totul asezat pefect la locul lui. Musafirul era asteptat cu masa calda, si era servit regeste de parca noi, gazdele eram argatii lui.
De aceea multi compii, satui de munca pentru musafiri, si-au dorit sa ajunga musafiri cand o sa creasca.
Si de ce atata speteala? Musafirii sunt in general rude din alte localitati sau prieteni. Nu primesti in casa un necunoscut si nici o personalitate... si atunci, de ce atata formalitate si prefacatorism?
Porneste totul din mentalitatea noastra de barfitori si rautaciosi. Ca musafir vrei sa vezi ca tu o duci mai bine, cauti tot felul de nereguli in casa gazdei ca sa te simti bine ca la tine acasa e altfel si tu o duci mai bine. Gazda vrea sa arate cat de bine o duce, sa le laude cu starea sa de bine si pentru asta face niste eforturi supraomenesti.
Si pentru ce? Pentru o imagine deformata? Pai asa, incetul cu incetul, incepi sa nu mai vrei sa ai musafiri...
Eu cand ma duc la cineva in vizita, pun mama la treaba. Pai suntem prieteni sau ce? Ai de gatit, te ajut, e de curatat ceva, zi-mi ca fac. Nu ma simt bine sa se faca treaba pe langa mine si eu sa stau si sa astept sa fiu servit. Si asta o explic si musafirilor: acolo e baia, asta e bucataria, ai nevoie de ceva, te servesti, daca nu stii unde e, imi zici si iti dau, fara politeturi false, fara rusine.
Insa mai exista musafiri din aia de moda veche, ce te vad ca ai treaba, ca lucrezi la ceva si vin la tine sa iti spuna: "Mi-e sete. Da-mi si mie, te rog niste apa intr-un pahar." Sa mori tu! Dar chiar nu poti sa-ti pui singur?
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...