Treceți la conținutul principal

Duminica in Gradina Botanica

Ieri am ajuns pentru prima data in Gradina Botanica din Bucuresti, cu scopul de a merge la Michi-Biraki, un frstival japonez pe care il organizeaza sectia de japoneza de la Uni Buc. Relatia mea cu ei nu e foarte ok, dupa ce s-au suparat ca m-am luat de Noaptea Japoneza. E destul de prostesc sa nu stii sa primesti niste critici si sa incepi sa creezi scenarii SF, doar ca sa poti sa-ti explici elefantul din camera. Pentru a nu crea niste probleme care nu erau acolo, am ales sa ajung la finaul festivalului, asa ca am vazut doar dansul si piesa de teatru.
Fetele de la dansuri s-au descurcat foarte bine, in comparatie cu evenimentul trecut. Au avut energie, au zambit si au avut sincron.La piesa de teatru, aceasi problema. De data asta n-am mai fost singur la eveniment si aceasi plangere au avut-o si fetele cu care am fost. N-aveai habar de ce se intampla acolo. Bun, nu ai un videoproiector pe care sa pui o subtitrare la piesa, dar explica inainte ce si cum o sa se intample.
Ne-am uitat laexpozitia de ikebana si  am invatat sa facem Furoshiki. Ceea ce am vazut la spartul targului mi-a placut foarte mult. Dar am stat stresat sa nu se ia unul de mine m-am luat de evenimentul trecut si de accea cred ca am pierdut un festival bun. Poate la anu', cand o sa le treaca vendeta impotriva mea.

Dupa festival m-am plimbat un pic prin Gradina Botanica. E mult mai frumoasa decat cea din Iasi si concluzia asta am tras-o fara sa vad serele si expozitiile de flori, ci doar plimbandu-ma pe alei.
Cu siguranta o sa mai trec pe acolo si o sa ma mai plimb prin Gradina, mai ales ca in sfarsit e frumos afara.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...