Back to Iasi

Teoretic,  n-am mai fost in Iasi de vreo 10 luni. Practic, e un an. De ce spun asta? Ultima mea vizita in Iasi, in septembrie, a fost scurta: am venit dimineata si am plecat seara. In iunie am stat pentru ultima data mai mult in Iasi, si anume cand mi-am dat disertatia.
S-a schimbat un pic Iasiul intr-un an. Pasajul de la fundatie e gata si de deasupra arata bine. Garduletul ce il delimiteaza e clasic si se incadreaa bine cu zona. Moldova Mall e Moldoca Business Center si o sa-i dea drumul in curand. Palatul de justie e gata iar cladirea Petre Andrei e UMF acum. Oare unde mai e Petre Andrei? Pe Lapuneneanu au pus granit dar inca nu  termint luctarile si cablurile pentru stalpii de iluminat se balangane pe noile pavele. Parte din lucrurile astea le stiam citind stiri sau urmarind informatii de facebook. Socul cel mai mare au fost preturile de la Class. Merge vanzarea acolo dar intr-un an au scumpit cam cu 2 lei produsele (ca doar nu se putea sa vin la Iasi si sa nu mananc un Grtar de pui sandwich la Class).
Fascinant a fost drumul. O singura data am mai merg de la Bucuresti la Iasi cu trenul, insa nu imi aminteam nimic despre partea dintre Vaslui si Iasi. Nu imi aminteam de Grajuri, inde trenul merge incet pe marginea unui iaz, nu imi aminteam ca trenul merge prin spate pe la Fortus, ca a junge la Chiperi in Frumoasa si ca apoi, dupa un mic popas in Nicolina, ajunge in gara. Teoretic stiam asta, insa nu imi aminteam sa fi mers eu vreodata cu trenul asa.
Dupa 7 ore si, am fost bucuros sa cobor din tren. Aerul conditionat nu a functionat. Controlorul gasea cate un alt modiv cand saream pe el sa il intreb de aer. La Tecuci, unde se schimba locomotiva, am stat aproape o ora, in loc sa stam 15 minute pentru ca noua locomotiva nu pornea. Asta a starnit un val de nervozitate si panica, si pentru ca trenul statea in soare, inauntru a inceput sa miroase a efort (si cand te gandesti ca asta poate sa dispara cu putin efort, aplicand un deodorant dimineata...).
Maine plec acasa. Azi ma asteapta o alta zi plina. Dar despre asta si mai ales de ce am fost la Iasi, o sa va povestesc zilele urmatoare.

Comentarii

Postări populare