Treceți la conținutul principal

Saptamana Japoneza

Saptamana ce tocmai s-a incheiat a avut loc la Iasi, saptamana Japoneza si Tanabata. Am fost si eu, invitat. Am tinut un seminar intitulat "Tokyo - Raiul inginerilor constructori" in care am vorbit despre arhitectura moderna si despre cutremure. A iesit bine. Nu atat de bine pe cat mi-as fi dorit eu, dar destul de bine.
Am fost placut inmpresionat de ceea ce se intampla la Himawari. Echipa e destul de mare si foarte tanara. Organizatorul evenimentului abia ce-a facut 18 ani. Si asta nu a facut-o sa se impotmoleasca, sa se piarda sau sa nu reuseasca sa organizeze un eveniment perfect, la inaltime. Dupa "sabaticul" pe care si l-a luat presedinta asociatiei, am crezut ca totul o sa se duca incet dar sigur pe rapa. Dar n-a fost asa, Himawari a crescut frumos.
Si cu toate ca nu am participat decat la un singur eveniment, din toate cele organizate in cadrul Saptamanii japoneze, am avut "Spoioni" care mi-au spus ca a fost totul foarte reusit.
De la seminarii, la proiectii de film si pana la concursul de Cosplay, totul a fost la superlativ. Iar concursul de Cosplay o sa creasca frumos si o sa ajunga un eveniment foarte important pe nisa asta. Pe mine ma pierde miscarea, si nu prea ma misca, insa am vazut ca a avut ecou si pentru prima editie, a iesti mai mult decat bine.
Deci, dragii mei membrii si voluntari Himawari, felicitari pentru ceea ce ati facut, multumesc ca m-ati inclus si pe mine in proiectul vostru si abia astept sa ne vedem cu bine la urmatoarele evenimente!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...