Treceți la conținutul principal

Mon Cabaret Noir

Intr-o seara calduta de iarna, undeva in pate la Romana, la Teatrelli, la masa 13, cu o bere in fata, am intrat in lumea cabaretului berlinez, prezentat de  Razvan Mazilu, Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrica si Ana Bianca Popescu. Pe coregrafia lui Mazilu, cei 5 au dansat, iar cele 4 fete au si cantat live. Ne-au spus povestea Anitei Berber, o cunoscuta dansatoare, actrita si scriitoare, ce a trait in Berlin, la inceputul secolului trecut. 
Anita Berber era o neconventionala, o artista ce a adus pe scena caaretului, senzualitatea, nuditatea si sexul, inspirand artiste ca Marienne Dietrich sau Greta Garbo.
Specatolul de la Teatrelli e dincolo de cuvinte. Povestea celebrei artiste berlineze este atat de bine conturata de dans si muzica, incat ora jumatate de spectacol trece, parca, intr-o clipa.
Imi doream de mul sa il vad pe Razvan Mazilu intr-un spectacol si chiar m-am bucurat cand mi s-a atras atentia despre acest specacol. Marea mea surpriza a fost Anca Florescu. Am observat-o de pe vremea cand canta cu Nicoleta Luciu. Apoi a jucat prin niste seriale si filme, ca am mai vazut-o din cand in cand, cu coada ochiului pe undeva. M-a suprins placut acum doi ani cand a si fost preferata mea la Selectia Nationala Eurovision,  Insa nu ma asteptam sa fie atat de buna... In Mon Cabaret Noir, a fost o revelatie.
Specacolul trebuie vazut, iar daca nu sunteti fani ai cabaretului sau daca sunteti pudici/puritani/conservatori si nu vreti sa vedeti un spectacol interzis publicului sub 16 ani, incercati un alt specacol la Teatrelli, Sala aceea e de vis.

Pe cuand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...