Treceți la conținutul principal

Cartea simturilor

16# Putea sa fie ceva mai mult

Cand am auzit pentru prima data de antologia lui Dan C. Mihailescu, m-am gandit la albumele lui Umberto Eco, cele despre istoria frumustii, a uratului sau Lista infinita. Probabil, ca pornind cu asa asteptari, am fost dezamagit. Cred ca pot sa numar pe degete eseurile din Cartea Simturilor ce mi-au placut cu adevarat, si nu ma feresc sa spun ca multe mi s-au parut scrise ca un favor pentru Mihailescu
Revelatie e mult spus, insa surpzia volumului a fost Ana Blandiana. Nu stiu de ce, dar am o preconceptie cu ea si nu mi s-a parut niciodata un nume ce m-ar interesa. Insa in ultimile luni e a doua oara cand dau de un eseu scris de ea (Aici si in DoR-ul de primavara) si chiar imi place foarte mult.
Si Cartarescu mi-a placut, cu toate ca e repetitiv si se intoarce iar si iar la aceleasi fixatii din Orbitor sau Solenoid (poate ca a venit prea curand dupa Solenoid). In rest slab. Cel putin ultima parte, cea evlaviosa. Eseu de master sau disetatie la un master la Teologie. Proaste, tehnice, fara de simt.
Pentru mine, insa a venit int-un moment in care mi-am activat simturile. A inflorit iasomia si Bucurestiul miroase atat de frumos. Mirosul de iasomie ma duce cu gandul la prieteni si la o atmosfera relaxata, undeva departe de nebunia cotdiana, cu discutii libere despre lucruri care ne plac. Ceaiul de iasomie e unul din ceaiurile mele preferate si da, il beau alaturi de prieteni, insa pana acum nu am asociat mirosul iasomiei cu ei.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...