Treceți la conținutul principal

Eurovision 2016

Era cat pe ce sa uit de Eurovision anul asta. Si asta e un lucru grav. Nu pentru ca Romania a fost descalificata, oricum melodia noastra mi se parea so 15 years ago. Pur si simplu am uitat. Noroc de o notificare pe youtube ca a inceput gala live, ca asa am inceput sa ma uit. Si bine am facut.
Mi s-a parut cel mai bun Eurovision din ultimii ani. Melodii misto, nimic excentric si de prost gust, un specacol foarte bun, o scena misto, umor suedez si Justin Timberlake.
Anul asta, pentru ca nu stiam dinainte melodiile, am avut 4 favorite. 
Prima, marea castigatoare, a fost Ucraina.


Melodia asta a avut poveste, o limba ciudata si a iesit din anonimat. Jamala are o voce geniala si a meritat sa castige.

A doua, e Australia. 
Dami a avut o melodie ce merge pe reteta Eurovision. E dansanta, are ritm, De aceea a si luat punctaj maxim de la juriu, dar din pacate a iesit pe locul 4 la public. Ar fi fost foarte amuzant ca Eurovision 2017 sa se tina la Sidney. 

A treia a fost Franta.
Franta, facand parte din tarile care intra automat in finala, are de obicei cantece proaste. Dar nu si anul asta. Au fost o surpriza foarte frumoasa. Si au cantat in engleza (si franceza). Felicitati Franta pentru Amir.

Si Suedia.

Cred ca ar fi fost amuzant ca doi ani la rand, Suedia sa gazduiasca Eurovisionul. Si asta pentru ca pustanul de 17 ani, a avut un cantec genial. Melodia lui Frans e deja in playlistul meu. E foarte misto cantecul. Are genul meu de versuri.

Pe langa astea patru, as mai amintii cantecul Rusei, destul de bunut si Polonia care a avut un cantec apreciat de pubic dar nu si de juriu.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...