Treceți la conținutul principal

Anul doi

Astazi am revazut in curtea facultatii un profesor ce l-am avut in anul intai. Sincer, pe omul asta nu l-am acut la suflet de loc anul trecut, mai ales semestrul intai. Am trecut sa-l salut si am purtat o discutie ca de la om la om, fara jena ca imi este profesor si poate sa ma pice daca nu sunt de acord cu el. Mi-a deschis ochii spre ceva ce nu am vrut sa vad. Sunt in anul doi. S-au dus obiectele alea care daca spuneai unui pusti de liceu ca le faci stia cu ce se mananca. In afara de fizica 2, numai sf-uri. Totusi nu mi se pare greu, cu toate ca nu am intrat in paine. Luni voi mai trece pe lacursuri pe la vechii profesori. Au fost de treaba si sigur sa vor bucura.
Atat de repede trece timpul, parca mai ieri eram in anul intai la primul curs, mecanica cu domnul Popa. Apoi am dat examenul pentru sectia de engleza si am avut intr-o vineri primul curs la sectia de engleza, Elemente de Arhitectura si Sistematizare. am avut un soc cand am auzit "quiete!". Azi am revazut acel profesor, ne preda un alt obiect, Ingineria mediului, nu mai simteam nimic din frica pe care am simtit-o cand am vazut pentru prima data acel om. Mi-a foat fica doar la Statica pentru ca ma cunoaste profesorul si auzisem tot felul de lucruri despre el dar dupa primul curs mi-am dat seama ce fel de om e, imi aduce aminte de profesorul meu de fizica din liceu si nimic mai mult. cine stie, stie...
Un an nou, profesori noi, obiecte noi, colegi noi, asteptari si sperrante mari...
Doamne ajuta!
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...