Treceți la conținutul principal

Despre bucuria de a face surprize. Ceta.

Am avut un vis in care cineva ma suna sa facem o surpriza unei personae dragi (in diferite sensuri). Dupa 5 minute am fost sunat de acea persoana dar cu alt scop. Totusi spre seara am reusit sa facem surpriza respectiva. Imi place sa surprind (placut) persoanele dragi, imi place sa fac surprise. Face parte din felul meu de a fii.
Iesind in oras cu fericitul cuplu nu am putut sa nu ma gandesc la o fraza ce mi-a rams in minte , care ma bantuie de anul trecut. Mi se potriveste manusa: “Mereu cavalerul de onoare, niciodata mirele”. Parca m-am saturat sa fiu mereu pe locul doi, cu toate ca pana acum nu mi-am dorit sa fiu fruntas. Dar acum cred ca merit si eu mai mult, merit sa ma gandesc si la mine, nu doar la dei din jur. Sunt fericit cand cei apropiati mie sunt fericit, e drept, dar vreau sa fiu fericit si pentru mine. De acum voi lupta pentru locul intai, dar nu voi uita atributiile pe care le am pentru locul doi.
Sper ca persoanele pe care le ajut sau pe care le surprind placut sa observe asta. Nu o fac pentru apreciere ci pentru recunostiinta prieteniei ce mi-o poarta.

O persoana foare draga mie imi spunea ca altruismul este forma superioara a egoismului pentru ca atunci cand faci o fapta buna simti acea placere ce vine din egoism, vie din faptul ca iti place sa te bucuri sis a fi fericit. Oricum eu trec repede de la o stare la alta asa ca in nebunia mea voi trece si la subiectul al doilea: Ceta.

Am descoperit Ceta acum aprape un an si a devenit locul unde ma simt cu adevarat eu, lucul unde pot vorbii deschis despre mine, locul unde ma simt fericit si trist in alcelasi timp. Mereu am fost acolo cu personae ce inseamna ceva pentru mine sau si cu personae. Mereu mi-am dorit sa fiu singur acolo. Dar de fapt nu cred ca vreau sa asta. Pentru ca acolo sunt singur si impreuna, sufletul meu se imparte in doua. O parte e acolo cu cei din jur, o parte se urca undeva sus si priveste, mediteaza la cele intamlate ca un supra eu, omniscient. Am realzat ca asta e stare ace mi-o impune acel loc pline de istorie, spiritualitate si mizerie, cel mai postmodern loc pe care il stiu. Voi revenii insa alta data la Ceta si imi voi apleca mai multa atentie spre acel loc, poate dupa urmatoarea vizita acolo.

Pe curand…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...