Zilele Iasiului 2 (Sau: Duminica, la concert cu blonda cu ochi albastrii)

Duminica. Ajung cu greu in camin, dupa ce am facut cam 3 sferturi de ora prin Iasi. Oricum tot drumul a fost o nebunie. Coloane oficiale, multi politisti, multe radare. Doar se terminase cu Sfanta Paraschiva si lumea se intoarce acasa grabita si Politi Romana poate face bani din asta. In fine, ajung in camin, ma schimb, ma imbrac mai gros, ca doar de 2 zile e ingrizitor de frig. Vineri fusesera 20 de grade, acum sunt 7. Trebuie sa ne intalnim cu o parte din Gasca in fata la Moldova Mall. Pe fundal se auzeau Iris, ce sustineau un recital pe scena de al Palat.
O batranica foarte caraghioasa, imbracata cu o geaca crem, pe cap cu o sapca de pile neagra, se uita la noi cu ochii ei mari si albastri, isi baga suvitele de par blond pe sub sapca si intreaba : "Cine canta?" O privesc mai mult decat fascinat, si cu zambetul pe buze ii raspund "Iris". De aici se declanseaza intreaga discutie. vazand ca are cu cine vorbii incepe. "Si mie imi place iris, au avut la Bucuresti concert deaniversare a 30 de ani de existenta, am citit in ziare. Imi place si Holograf. Eram tanara, la mare si era un cuplu langa noi cu un radio fara fir si se auzea Iris. De atunci imi place. De fapt imi place orice fel de muzica mai putin manelele. E muzica de tigani.". Imi permit sa o corectez si ii spun ca muzica tiganeasca e ceva, maneaua e altceva. Ea o tine pe a ei si spune ca stie un intelectual care asculta manele, e profesor univesitar, a fost si ministru si priministru. E vorba de Roman. Si de aici inmcepe sa povesteasca cum era ea la partid, la PD, si i-a spus verde in fata ca o asa aiba de pierdut cu atitudinea asta. ii vine sa il omoare pentru ca a lasat nevasta si fetele pentru o curva manelista care a fost si cu Italianul (cine e, nu stiu), stie ea, din ziare. Ca Mioara Roman scrie o carte, "Jumatate Adevar" si vrea si ea sa mearga la lansare la bucuresti. Sa ma interesez eu cand si cum e lansarea, o gasesc tot pe acolo, le langa Moldova, ca are pe aici un var care a murit acum 6 luni si merge pe la el (!?!?). Dar cea mai importanta chestie era ca avea numarul de telefon de la OTV si o sa sune ea cand e Roman invitat si il spurca ea. Ori se intoarce la Mioara ori pleaca din tara. Rad de el profesorii universitari de la Cuza. Stie ea, are un vecin care e profesor la Cuza. mai povesteste ca ea nu se uita la tv. o ustura ochii. A lucrat la un laborator foto. Nu poarta ochelari dar o ustura ochii. Imi recomanda si mie sa mananc salate de druditati pentru ca sunt tanar si port ochelari. Ei ia spus un medic cand avea lipsa de vit A si i se crapau calcaile si de atunci mananca mereu. Are un vecin, un baiat tanar, care are masina si poarta ochelari ca sta toat noaptea la discutii pe calculator. A vazut si copii mici de 3 ani cu ochelari.
Intr-un final a plecat, aranjandu-si iar parul pe sub sapca si rugandu-ma sa o anunt daca aflu ceva de lansarea cartii. Nu cred ca voi uita prea curand ochiii ei albastri foarte expresivi, de adolescent ce cauta raspunsuri la intrebari. E o fire curioasa dar ii place sa vorbeasca mult si sa povesteasca ceea ce stie. Am simtit-o deschisa, simpla si buna. Poate o voi revedea.
Pe curand...

Comentarii

  1. nuj.cand asist la asha o discutie ma duce tabloul cu gandul la una din comediile lui caragiale in care fiecare vorbea pe intelesul lui. povesti d'ale carnavaluilui trebuia s se numeasca


    ral

    RăspundețiȘtergere
  2. Mestere Horia,
    Ai un stil captivant de a scrie. Ma bucur ca te-ai alaturat clubului nostru. Pe neogen in dreptul lui augustin2020 vei mai gasi si alte cluburi interesante dar printre altele si un film despre uitarea lui Bacovia.
    Mult succes si neaparat astept sa citesc si o carte scrisa de tine.
    Multa bucurie,
    Augustin Mihaila.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare