Treceți la conținutul principal

Old times

Cand incepi o noua etapa ai tendinta de a o compara cu cea care a trecut. Fie ca e vorba de o nua relatie sau fie ca e vorba despre un nou an in camin. E frumos sa stai sis a depanezi amintiri despre ce a fost imaginandu-ti ca asa va fi si acum, cu toate ca nu va fi asa. Fiecare etapa, fiecare relatie e altfel pentru ca oamenii cu care te implicit sunt altii sau pot fi aceasi dar cerintele sunt altele asa ca niciodata nu va mai fi la fel. Lucrurile evolueaza in timp, noi evoluam, fie progresiv, fie degresiv. Trebuie sa ne detasam de trecut, trebuie sa pastram doar ce a fost constructiv, sa invatam din trairile noastre sis a ne bucuram de present, gandindu-ne si la viitor. Nu ne putem hranii cu amintiri, trebuie sa traim clipa. Lucrul asta e cam greu la inceput, de aceea, cred, ca orice nou drum e strabatut la inceput de amintirile vechiului drum. Fiecare etapa este frumoasa si trebuie sa o pretuim.

Traieste-ti prezentul, invatand din trecut si gandindu-te la viitor. Asta cred ca e definitia vietii.

Recunosc ca mi-e frica de inceputuri si urasc sfarsitueile dar asa este viata. E formate din cicluri, cercuri concentrice, ce incep intr-un punc si se incheie cand au ajuns la final, pentru a nu te invartii mereu in acelasi cerc. Creieim noi cercuri mai mari, ce le protejeaza la interior pe cele trecute si lasa loc la exterior pentru cele viitoare. Imi va fi greu, dar incet voi trece peste aceasta etapa de acomodare sic and voi inchide acest cerc si il voi deschide pe urmatorul imi voi amintii cu drag de acesta pe care abia acum incep sa-l creonez.

P.S.: iar nu e net in Tudor si trebuie sa imi scriu ideile pe un document Word. Ma enerveaza asta la maxim.

Pe curand…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...