Treceți la conținutul principal

Stare de vacanta

Cu toate ca azi e abia marti si vacanta incepe vineri, eu am deja o stare de vacanta. bagajele sunt aproape gata si mi-am luat ramas bun aproape de la toti. Abia am terminat o shuieta, o ultima bere in grup pe anul asta. E dupa mult timp cand ma bucur ca plec acasa, acolo unde o sa fie toti, o sa fie frumos. Poate ca pentru ca e zpada. Anul trecut ma simteam atat de nasol, cred ca asta era motivul, lipsa zapezii. Cu toate ca o sa fie multa treaba pe acasa si inca nu stiu nimic concret despre revelion, stiu sa transform dezavantajele in avantaje si treaba in distractie. Abia astept sa fac bradul si carnatii, sa radem si sa povestim langa semineu, toata familia reunita ascultand colinde. O sa fie zuper, ca in fiecare an. Abia astept sa vad orasul ornat si sa ies in plimbare prin parc, sa ascult colinde si sa beau vin fiert cu scortisoara. Sunt lucruri care ma bucura in fiecare an, de aceea nu mai am rabdare sa stau aici, in camin. cu toate ca e bradutul asta ornat in camera, dar nu miroase a brad si nu e atmosfera de sarbatoare. O sa imi fie dor de prietenii mei de aici dar mai dor imi e de cei de acasa. O sa se schimbe rolurile acum o sa-i sun pe cei ce ii vedeam si osa-i vad pe cei ce ii sunam.
Nu stiu cand osa mai postez. Poate maine daca am timp, inainte sa plec iar in vacanta nu stiu cat timp o sa am sa stau la calculator.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...