Treceți la conținutul principal

Balcani...

Ma uit la tv la stiri si ma crucesc, militatii impotriva Chinei in Paris, unde se afla torta olimpica, dupa ce ieri au fost la Londra, un Bucuresti paralizat din cauza ploii de aseara, intersectii plinde de masini, polititsiti, cu semafoare ce s-au scurtcircuitat si televiziuni peste televiziuni. In tot acest timp marile partide se dau in petic cu candidatul pentru prmaria capitalei, fac decalratii fara rost, se cerata, se scuipa si scapa vorbe fara sa gandeasca. Totul dupa ce s-a terminat cu sumitul NATO, unde totul pare a fi fost perfect. A inceput o saptamana nebuna, cel putin asta vad eu la tv. Nici in Iasi lucrurile nu sunt roz, chiiar maro, curge apa siroaie pe strazi, balti in toate gropile posibile, noroi, trafic, injuraturi. E o imagine hilara, cu cladiri moderne, masini de lux si infrastructura de cacat, e un amestec de secolul 21 cu secolul19, ce nu s-a vazut nicaieri. Eu ma sperii cand vad nebuniile, avantul asta de nou la suprafata pe un fond vechi ce necesita schimbari. Si ca sa ma exprim in termeni de calculatorae, ca tot m-a ajutat Rasta sa-mi iau RAM azi, e ca un calculator vechi pe care te chinui sa bagi programe noi, cu cerinte mari ce e foarte posibil sa nu le suporte si atunci o sa faca boof, si calculatorul si programul. Oare asta inseamna Balacanism ?
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...