Treceți la conținutul principal

Din categoria: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

Cam toata lumea a vazut ca anul asta s-au dat bani pentru reparatii in sistemul universitar. Daca scolile si liceiele au primit bani cam de acum doi ani pentru reparatii (aici fiind vorba de primarii) anul asta au primit bani si universitatile. Chestia asta o puteti vedea sa u auzii de la domnu Adomnitei ca asta e textul lui.
Facultatea la care studiez, de fapt Universitatea Tehnica din Iasi e una din institutiile care se bucura de banii de la minister. Astfel, in corpul R, unul din corpurile facultatii la care studiez este in renovare si din 4 nivele doar doua sunt functionale. Nu mai conteaza ca suntem impartiti si distribuiti pe la toate facultatile si avem un orar de c***t ca sa incapem pe undeva, este spre binele nostru, pentru ca se creaza conditii de studiu pentru noi.
Saptamana trecuta au inceput sa schimbe niste tevi si cum le taiau ei (si ce zgomote faceau), atu trebuit sa inchida apa de la subsol. Acel canal in care trebuia sa cobori pentru a inchide apa era fix in fata intrarii in facultate. Si cum la noi se lucreaza mai ales in pauza la chestii din astea (era o minunatie cand faceau fatada si cadeau bucati de mortar) un muncitor a deschis canalul si a coborat in el fara sa puna vreun semn de avertizare. In primul rand a gresit pentru ca nu a blocat accesul in zona respectiva si in al doile rand a gresit ca a facut asta in pauza. marele ghinion l-a avut un student din anul trei, engleza care iesind in facultate, intr-o buluceala imensa (pentru ca nici nu ai unde sta, 5 banci si cateva alei inguste), a cazut direct in canal. Pe acolo tocmai trecuse si o domna profesoara, care a avut un mare noroc. In momentul imediat urmator se ridica muncitorul din canal si spune "Wey, a cazut unu cu totu aici!" la care altul ii raspunde "Daca stau ca curshili aicia in fata". Norocul studentului ca nu a patit mare lucru, cateva zgarieturi si o spaima, dar cine stie ce putea patii. Domnu' injiner spune ca de fapt se vedea scara iesita din canal si ca ar fii vina studentului, dar nu era asa. Au pus apoi o shela deasupea gaurii, ca sa nu mai cada altcineva iar de ieri pe usi si pe culoare scrie "Santier in lucru, va rugam nu blocati caile de acces" - ca asta a facut saracul student l-a blocat pe "munshitor" in canal. Ce a hotarat conducerea facultatii? Domnul decan nici nu stia de poveste si a ramas socat, in schimb dpomnul prodecan care se ocupa de problemele studwentesti a spus ca studentul respectiv ar fii trebuit exmatriculat pentru ceea ce a facut. Deci tot vina lui e saracul, ca invata intr-o facultate ce se renoveaza in timpul anului universitar, si nu in vacanta dupa cum ar fi normal si pentru ca firma de constructii nu ia masuri de protectie.
Se pare totusi ca vor fi amendati (poate)...
Imi doresc parcari asfalate in campus, banci mai multe, spatiile verzi amenajate, nu ciulini si boscheti cu caine peste tot. Se pare ca domnu rector promite multe, dar sa vedem.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...