Treceți la conținutul principal

Lion for Lambs


Aveam de mult filmul in calculator dar nu simteam nevoia sa il vad, pana ieri cand am vazut 10 minute iar astazi l-am continuat. Nu il mai vazusem de mult pe Robert Redfort intr-un fim si acum aveam ocazia sa il vad intr-unul regizat si produs chiar de el. A doua provocare era Tom Cruise care o cam daduse in bara cu ultimile sale doua filme. Si desigur Meryl Streep. Nu se poate sa nu ma uit la un film de-al ei mi se pare fantastica.
Filmul mi s-a paru plictisitor la inceput, de aceea am luat multe pauze, am observat coafura lui Meryl fata de rendition, imbatranirea lui Tom si suvitele lui Robert. Am ramas dezamagit de film, pana aproapre de final pentru ca am avut imresia ca este un film pro republican si pro razboi dar in final mi-am dat seama ca una din ideile principale ale filmului e "Da-te cu dracu pana treci podul" sau "Zi ca el si fa ca tine". Pelicula este de fapt o ironizare a conceptelor si ideilor republicane, ale noului vis american; este de fapt o atentionare si o amintire a razboiului din Vietnam. Ni se atrage atentia ca, la fel ca si atnci, se pierd vieti omenesti pentu un moft, pentru o cauza pierduta de mult, pentru un vis devenit utopic. " Cea ma mare armata si cea ma puternica poate prinde trei oameni", se pare ca nu. Au murit multi oameni iar acest razboi trebuie incheiat, au trecut sase ani de la deschiderea lui, mai mult decat al Doile Razboi Mondial, care a durat 5. in schimb mentalitatea conducatorilor repubuplicani este de a incerca noi strategii si de a continua razboiul, nu de al incheia.
Un film ce zic ca merita urmarit nu neaparat pentru idee ci pentru marii actori.

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...