Treceți la conținutul principal

Marea problema a universitatilor, locurile de cazare, si chinurile psihice prin care treci pentru a obtine un loc de cazare

Bine mai era pe vremuri cand nu orice mediocru putea sa faca o facultate. Dar foamea de bani a impins universitatile sa mareasca locurile ingrozitor de munt fara a fii in stare sa ofere si conditii de studiu. Astazi ca sa ai cazare in camin, trebuie sa fii integralist si daca indeplinseti aceasta conditie urmeaza un lung drum pentru a avea acel loc de cazare. La mine la facultate, Facultatea de Constructii si Istalatii a Universitatii Tehnice Iasi sunt in jur de 40 de oameni intr-o grupa. in astfel de conditii un profesor de seminar nu este in stare sa lucreze cu toti studentii iar pentru a fii impartiti in semigrupe nu sunt destui profesori, destui bani si destule sali. In astfel de conditii, cu colegi ce vin la facultate pentru prezenta, colegi ce isi iau examenele in re-re-re-re...-uri la mila profesorilor, colegi ce fac o harmalaie si o caterinca totala la ore, tu, ca student, de conditie medie, ce nu iti permiti o chirie intr-un apartament sau sa cumperi unul trebuie sa tragi mult mai mult, sa aprofundezi acasa pentru a avea anul urmator un loc in camin, eventual in unul bun.
Si vin cazarile. Listele cica sunt afisate pe net. Siteul facultatii este mai prost decat siteul personal al unui copil de clasa a 8-a. Dar asta nu mai conteaza. Acolo e o varza totala si listele sunt grsite, incomplete. Listele refacute nu se mai afiseaza pe site ci la facultate. Mergi acolo sa te cauti. Daca esti curat, e posibil ca o doamna secretara sa iti fii omis vreun examen cand a bagat datele in baza de date sau un profesor ciumeg sa nu iti fii trecut nota in catalog. Mergi la secretariat, stai ore intregi si acolo, inghite nervii secretarelor pentru ca esti la fundul lor, cu toate ca posibil ca ele sa fii gresit. Scuze sunt multe, au avut multe date, sunt obosite, etc.
Daca ai norocul sa fie OK cu notele mergi la comisia de cazare. Si eti chemat la 8.30. Eu azi am stat pana la 2 sa intru, pentru ca comisia se misca in reluare. In loc sa cheme pe cei casatorit la 8, doctoranzii la 9 jumate si masteranzii la 11 jumate si apoi precazatii la 2, vin toti buluc si stau ca prostiii pe la usi. Ce ii intereseaza pe cei din comisie? Ei au unde sta!!! Noi stam dupa fundul lor. NU EXISTA RESPECT!!!
Apoi, la camin, dupa ce comisia a pus doua stampile, platesti 10 ron pentru 3 foi si 30 de ron penteu o asigurare fantoma. Administratorul face si el figuri si apoi femeia de serviciu in ofera o camera jegoasa, in care au fost cazati toata vara atot felul de dubiosi. In vara cand o predai te cauta si de acarieni si tot nu e perfect si trebuie sa ii dai un ban ca sa te lase sa te decazezi.
Astazi am stat de la 8 la 5 in iasi pentru doua stampile si nu am ajuns sa imi iau camera. Mutumesc comisiei, in special unei persoane care inafara ca jigneste si vorbeste ca la coada vacii, ca asa l-a invatat masa acasa, mai are si pretentii de mare cacat peste ceilalti cacati. S-a imputi de tot de acuma si nu isi da seama! Nu ma mira sa aflu ca e doctorand la anu'.
Poate sambata voi apuca si eu sa imi iau camera, fara sa mai aud cuvite ca "mars" sau nu mai stiu eu ce.
Pe curand...
P.S. Si va rog dragi colegi, ce aveti pretentii de studenti sa invatati si voi normele de bune maniere. Daca acasa parintii nu v-au invatat ca s-au speriat de ce s-au ajuns, puneti mana pe o carte de specialitate si cititi de acolo!

Comentarii

  1. Dragu de el...:) eu am o cazare in plus prinsa fata de tine... si sper ca ultima ... AMIN....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...