Muzica si segmentul ei de nisa in audiovizualul romanesc

Televiziunile de nisa au aparut relativ tarziu in Romania si cred ca primul segment de nisa a fost cel muzical. Eram in generala cand a aparut Atomic. Cea mai buna muzica se dadea acolo. Apoi a aparut MCM Rmania, ce avea o atitudine fresh, dar la capitolul muzica era varza. Sefii de la Atomic s-au certat si astfel postul s-a transformat in Tv K Lumea in timp ce celalalt actionar a ramas cu numele. Tv K Lumea a devenit un post slab, doar cu muzica romaneasca. intre timp MCM s-a transformat in MTV Roamnia. La lansarea postului a venit insasi Enrique. MTV a avut mereu probleme cu fondurile. VJ-ii cunoscuti au plecat pe la alte posturi, fablica lor de VJ, TV Talent nu prea dadea roade si la finele anului 2007, MTV a fost cumparat de Trustul PRO. la vremea respectiva am scris un articol despre asta si temerile mele s-au adeverit. Azi, MTV-ul este un post de Reality Show-uri de laq toate MTV-urile existente, un post cu prea putine productii proprii, un post de muzica, fara muzica. Toata ziua vezi emisuni, reluate, redifuzate, ce se termina azi si renincep maine. Toti VJ-ii sunt la PROFM, toti artistii promovati sunt la Media PRO Music. Nu se mai stie nimic de premiile MTV Roanian Music Awards/. Prost organizate, macar erau si ele niste premii interesante in Romania.
La un moment dat a reaparut Atomic dar era mai slab decvat TV K Lumea iar astazi nu stiu daca mai exiasta. O revelatie a posturilor muzicale a fost U. La UTV, puteai alege prin SMS una din cele doua melodii ce erau afisate pe durata melodiei ce se difuza direct. Pe ecaran erau mereu ferestre de chat, intre animatorii lor si telespectatori. Azi, UTV, este un alt post de muzica, ce nu prea vine cu noutati, ce nu mai are nici o emisune (candava a avut un reality show cu cei de la Akcent si o emisune prezentata de Anca Badiu, topuei facute de cantareti romanani).
Cand Kiss FM a aparut pe piata, in locul lui Radio Contact, s-a format o adevarata isterie. Carcotasii aveau postul lui, aici era si Jugaru, dezbracatu' si altii. Kiss Fm inca a ramas un post de radio bun, nu ca altele care se lanseaza pomos dupa care se desumfla treptat. Astfel la cativa ani de la lansarea radioului cu pupici a aparut si postul muzical al aceluiasi trust. Kiss TV nu si-a propus sa aiba emisuni ci muzica buna. Cateva topuri, unul din ele prezentat de Serban Huidu si Kiss Blizz-ul de la radio au facut din Kiss un post muzical urmazit tocmai pentru muzica sa buna.
Cand MTV-ul s-a schimbat patronatul, seful de atunci a ramas pe dinafara si dupa scurt timp isi lanseaza propriul post muzical. 1 music chanel este acum, dupa parerea mea, cel mai tare post de muzica. Are ceea ce avea Atomicul la inceput si MTV-ul. Interviuri pe strada cu tineri si propunerile lor de muzica, emisuni de clubbing, topuri si stiri. Cele mai tari mi se par emisiunile muzicale tematice, ca Ora de romana, cu muzica romaneasca, de cand exista danceul in Romania, Best Of sau altele. Cica CRBL si Andreea Banica au si ei emisiunile lor aoici, insa nu le-am vazut.
Acum ceva timp citeam in presa ca Primaria Iasi este in tratative cu MTV pentru organizarea Romanian Music Awards la Iasi, odata cu sfarsitul maratonului Iasi 500. M-am bucurat foarte mult cand am auzit. insa vara a trecut si premiile MTV nu au mai fost. Appoi cei din PRO au declarat ca nu se vor mai face dar presa tot scria despre evenimentul asta in Iasi, la incepututl lui octombrie. Ieri pe 1 music chanel a apratut un banner pe care scria "Romanian Music Awards - Iasi mai sunt 16 zile". Deci de azi in 15 zile Iasiul va gazduii Roamaniam Music Awards. Nu mai exsista premiile MTV dar Miusic Chanel le reorganizeaza insa ffara MTV in fata. Aceasi marie, alt post de televiziune. Abia astept sa vad show-ul si cred ca celor de la MTV le cade fata cand vad ca cel pe care l-au lasat pe dinafara si-a tras post muzical, ce e mult prea tare si organizeaza si premiile pe care MTV-ul le-a lasat pe dinafara pentru That's Amore, My Super Sweet 16 sau alte show-uri made MTV. I'MTV, nu? Poate la anu' se amitioneaza si se vor face si premiile MTV RMA si RMA pe 1 music channel.
Pe langa posturile astea muzicale mare am mai descoperit acum ceva timp party TV, un post ce imi aminteste de TV k Lumea, la grafica si jocurile altea tampite prin sms cu perechea potrivita sau horoscop la numere cu suprataxa si muzica romaneasca tot programul.
Sa nu uitam de nisa nisei adica de posturile muzicale de muzica populara ca Etno TV si Televiziunea Favorit si cele de manele ca Taraf TV si Mynele (de care doar am auzit, nu am avut ocazia sa-l observ).
Ce nisa sataurata....
Pe curand....

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare