Treceți la conținutul principal

Gata

Am terminat si a 5-a sesiune din viata mea de student. mai am 3 si gata viata de student. A fost altel, a fost obostor si nu mi s-a parut greu.
Am intrat pe Bolognia 2 si de aceea sesiunea s-a micsorat de la 4 saptamani la 3. Si pentru asta unul din examene s-a transformat in Verificare pe parcurs si apoi in colocviu. Am transforat o sesiune cu 5 examene in 4 saptamani in una cu 4 examene in 3. Dar am umplut presesiunea.
Presesiunea mi-a mancat toate puterile, 2 proiecte si 3 colocvii au supt toata vlaga din mine. Energia pde care o aveam am pastrat-o la primul examen, la care nu m-am consumat, dar am disipit- o la al doilea. la al treilea abia am reusit sa ma mobilizez (de aceea am mai fost chemat inca odata azi pentru a mi se defenitiva nota, de la 9 la 10 :D) iar la ultimul am dat chiks. Nu am reusit sa invat mai nimic. Ma trezeam ca citam 10 pagini si de fapt gandurile imi zburasera de mult in alta parte. Termenii nu ii stiam in romana si eram curios ce inseamana si pe langa suportul de curs mai aveam langa mine si dictionarul tehnic englez-roman. Sper sa il iau, ca daca il iau, nota minima e 7, datorita proiectului care mi-am ancat toata energia, si care a meritat 10-le din plin. Dar pe langa 10-le ala parca vine urat un 5 pentru a pondera nota finala la 7.
Imi asum responsabiliatatea :P. oricum e prima sesiune in care reusesc sa trec de 9. Cu 7 la acest examen imi iese un 9.167, cu un 8 imi iese 9.333. Oricum sunt dezamagit de metal si de decan si de 8-ul pe care l-am primit.
4 de 10, doi de 9, un 8 si marti aflu ultima nota. O sesiune frumaoas, nu?
Acum ma bucur de pauza. maine la pranz plec spre casa. O masa calda, un somn dulce si o raita prin oras ma asteapta. Marti vreau sa merg la liceu sa vad lumea draga de pe acolo iar miercuri plec la Bucuresti, unde stau pana sambata. Ajung acasa spre seara iar duminica plec din nou la Iasi. Nu stiu daca o sa ma odihnesc in vacanta dar o sa fiu alaturi de persoane dragi si poate asta o sa ma mobilizeze. Nu spun, Domne fereste, ca in Iasi nu am prieteni, dar mi s-a urat de orasul asta, de camin, si de monotonie si vreau saptamana ce urmeaza sa fie cat mai diversificata pentru a ma intoarce dornic la Iasi.
Nu stiu daca o sa postez in vacanta. Sper sa reusesc, ca asa am last blogul balta perioada aasta, si nu vreau sa fie o obijnuita.
Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...