Treceți la conținutul principal

Punct si de la capat. (Studiu de caz de la general la personal)

Intotdeauna am admirat oamenii care aveau curajul sa inceapa un nou drum, oamenii care vedeau in orice sfarsit un nou inceput. Adevarul ca e mult mai bine sa faci o ciorba noua decat s-o reincalesti pe cea veche. Nu stii cat de buna va fii, nu stii daca ingredientele sunt bune dar macar stii pasii. Va fii greu sa pornesti de la zero, dar stii unde ai grsit si acum poate va fii mai bine.
Nu am fost omul care sa poata sa faca asta. Intotdeauna ma atasez de oameni, de lucruri si de obiecte. Intotdeauna imi pare rau dupa ceva, mereu imi fac amintiri din lucruri si locuri, ma intorc pe unde am mai fost sa imi amintes. Cred ca e mai bine asa, cred ca avand amintirile am viata, dar nu e asa.
de putin timp am invatat sa fiu transant. Am invatat sa fiu ca cei ce imi placeau. In invatat sa pun punc si sa o iau de la capat.
E greu, e dureos. Dar pana la urma e mai bine...
Sper ca acum sa nu fie la fel. Am fix 24 de ore de cand ma gandesc ce sa fac. Sa o incalzes? Inca nu e rece de tot... sau... sa pun punct.
Daca voi pune punct si mavoi reintoare apoi nu va mai fii ca la inceput, va fii rece, va fii mort, static...
Mi-e greu sa ma pronunt.
Ajutor ...

Totusi cand vezi ca nu mai merge si cand vezi ca cu toate ca spui iarta-ma, cand stii ca se greseste dar ca doar tu faci ceva pentru a indrepta lucrurile sau si mai rau, doar tu realizezi ca s-a gresit cu toate ca greseala e colaterala, atunci spui La reverere. Mi-a facut placere sa te cunosc, an avut ce invata de la tine, dar e timpul sa merg mai departe si sa te las in urma pentru ca ma tragi in jos...
Sa pun punct?

Pe curand...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Balada câcatului moțat

Mărgineanu spunea: Viața e ca părul din cur, scurtă și plină de căcat.

Balada câcatului moțat este una din primele poezii pe care le-am învățat când eram mic. Nu știu dacă era chiar așa, cum o voi scrie mai jos. Ceea ce voi scrie este o combinație din două variante pe care le-am găsit pe net, o variantă ce seamănă cu ceea ce știam eu.

A fost odată un căcat
Micuț obraznic și moțat
Și îl stimau căcații toți
Căci el era cel mai cu moț
Dar într-o zi
Un câine mic şi pricăjit,
S-a dat la el şi... la halit.
A stat un pic, l-a rumegat
Şi l-a făcut din nou căcat.
Era micuţ şi fără moţ.
Râdeau de el căcaţii toţi.

Morala...
Să nu fi mare şi moţat,
Că o s-ajungi din nou căcat.

Pe curând...

M-a facut mama model

Nu mai e un secret ca m-am transforat anul asta. Am slabit 20 si ceva de kilograme, am inceput sa alerg, intr-un final am mers si la sala. Cu alte cuvinte mi-am schimbat modul de viata. Pe langa asta, multe alte lururi s-au schimbat in 2016, an ce a fost destul de pin si de greu pentru mine. Exista doua persoane ce sunt responsabile pentru schimbarile astea si ele sunt Alice si Andrei. Fara cei doi de A nu reuseam sa fiu aici, acum, asa. Stiu ca nu vor lauri insa si-i merita si le multumesc enorm pentru impulsionare, ajutor si incredere. Anul trecut, in articolul ,deja traditional de anul nou, imi doream ca in 2016 sa am grija de imaginea mea, sa slabesc si sa merg la sala. S-au intamplat astea insa lupta nu e terminata. Mai am de dat jos, mai am de modelat. Si de aceea pentru 2017, continui jocul asta al narcisismului si imi doresc sa devin mai increzator in mine, mai focusat pe problemele mele, mai egoist cu timpu meu liber si mai atent cu mine. Ca sunt multe cicatrici ce trebuiesc…

Fluturele monarh si fluturele vice-rege

Fluturele monarh este cea mai raspandita specie de fluturi din America de Nord. Traiesc 8 luni, masculii mor dupa imperechere iar femelele dupa depunerea larvelor. Pana sa se transforme in fluturi se hranesc cu planta unde au fost depuse ouale, laptele cainelui (sau iarba fiarelor), o planta ce ii ajute sa se transforem in omide colorate, sa isi creeze un cocon puternic si sa ajunga fluturi. Planta cu care se hranesc contine substante toxice pentru vertrebrate, de aceea pasarile nu ii mananca.
Fluturele vice-rege, seamana izbitor cu cel monarhm doar ca are doua buline negre pe spatele aripilor. El nu este toxic, dar pentru ca seamana atat de mult cu monarhul, pasarile se feresc sa il manance.
Din aceasta poveste a naturii putem trage multe concluzii sau crea chiar fabule....
Pe curand...