Prin aeroport


Nu stiu cati dintre voi ati stat si ati analizat oamenii in aeroport atunci cand ati avut de pierdut mult timp pentru a schima un zbor.
Eu fac de fiecare data aceasi prostie: ma grabesc sa ies din avion, sa ajung la controlul de securitate, sa caut terminalul unde am zborul si apoi ma plictisesc pe scaun, asteptand sa se deschia portile. Mai citesc, mai stau pe net dar in cea mai mare parte a timpului ma uit la oamenii din jurul meu.
Primii care iti ies in evidenta sunt chinezii. Fie ca sunt in Asia, fie in Europa, ei se poarta la fel. Merg in grup organizat (ca asa au voie sa iasa din tara), sunt galagiosi si pozeaza orice: de la wc-urile din toaleta pana la produsele din magazinele de suveniruri.
Apoi observi navetistii. Sunt aia care merg atat de des cu avionul incat sunt plicitisiti de tot ce se intampla in jur. Ei stiu cat dureaza o imbarcare asa ca isi cumpara o inghetata fix cand se deschi portile si au timp sa o manance pana le ajunge randul. Ei nu se agita ca mine si nu se pun la coada aia kilometrica pentru ca stiu ca o sa fie unul care sa fie ultimul si de ce sa nu fie el acela. Decat sa astepte in avion, pe culoar pana isi pun toti gentile in comparimente, mai bine se bucura de o inghetata in terminal.
Apoi sunt dutyfree-holicii. Sunt aia ce dau iama in magazine, isi cumpara alcool si tigari ieftine si vin la poarta plini de sacose, pe langa gentile pe care le au. Aia se duc primii la poarta si urca primii in avion ca sa fie siguri ca au loc unde sa-si puna cumparaturile. Toata lumea ii uraste pentru ca nu mai ai loc in compartimentele de bagaje de ei si pentru ca le ia mult timp sa isi aseze lucrurile si blocheaza accesul in avion.
Si in final cei de aceasi nationalitate cu tine. Cand esti la capatul lunii si cand nu mai esti obisnuit sa iti auzi limba materna, tresari cand ii auzi. Asculti ce vorbesc ca sa iti dai seama ce oameni sunt si de obicei nu iti place ce auzi. Fie barfesc pe cineva cunoscut, fie pe cineva de langa ei. Asta ai face si tu daca ai fi cu cineva langa tine, dar cand auzi pe altul nu iti place. Eu de obicei ma fac mic si incerc sa nu fiu observat. Nu vreau sa le fac sa nu mai vorbeasca unul cu altul si sa ma ia pe mine la intrebari.
Si asa trece timpul si din nou pornesc la drum, punandu-ma la coada, intrand pe la mijlocul cozii in avion, asteptand sa ajung la loc si apoi stau cuminte pe locul meu cu centura pusa asteptand decolarea.\
Si inca ceva: imi inchi telefonul de cand intru in avion si ma asez pe pozitii. Nu ii inteleg pe aia care isi pun centura abia cand le atrage atentia insotitoarea de zbor si inchid telefoanele abia cand avionul se pune in miscare.
Pe curand...

Comentarii

  1. Eu spre exemplu am avut o puzderie de zboruri intracontinentale si marturisesc ca obisnuiesc sa-mi inchid telefonul cand avionul se deplaseaza in capatul pistei pentru decolare, asa pot estima cand aterizez fata de timpul oficial anuntat. Bineinteles aici ajuta si faptul daca ai mai zburat pe ruta respectiva.

    Apropo, unde ai facut escala si cate ore ai avut la dispozitie pentru conexiune cand te-ai intors din Japonia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cad am plecat in Japonia si din Japonia, adică atunci cand mi-au plătit ei biletul, am zburat cu Lufthansa si am avut escala la Munich. A stat acolo o ora jumate la dus si vreo 3 la întors. Cand am venit eu pe banii mei acasa, am zburat cu Aeroflot si am stat 16 ore in Moscova la dus si vreo 6 la întors.

      Ștergere
    2. Tot ce este peste 4 ore timp de conexiune, aici ma refer la timpul efectiv de asteptat intre zboruri daca se respecta orarul si nu apar evenimente neprevazute (intarzieri, schimbare ora zbor), e foarte mult.

      Spune-mi te rog, in Moscova ai reusit sa vizitezi orasul in cele 16 ore sau iti trebuie viza pt. Rusia ca sa parasesti aeroportul?

      Ștergere
    3. Iti trebuie viza. In sezon - August- un bilet dus întors spre Japonia e 2-3000 de euro. Eu am dat atunci pe asta cu rușii, 900€. Asa ca n-am mai comentat ca am așteptat.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare