Cum l-au omorat copiii de gimnaziu pe Brancoveanu

Ieri, la Teatrul de Vara "Radu Beligan" a avut loc premierea Simpozionului Omagial Judetean Sfantii Martiri Brancoveni 1714-2014 Martori si Marturisori, ce a premiat copiii ce au realizat postere, filmulete sau poezii despre Brancoveni, ce au fost omagiati acest an pentru ca s-au implinit 300 de ani de la martirizarea lor.
Dupa premiere, o trupa de teatru, Civic Art, din Bucuresti, a prezentat o piesa de teatru intitulata Plecare fara intoarcere despre ultimile  clipe din viata lui Constantin Brancoveanu.
Din pacare, nu am reusit sa ma concentrez de loc la piesa de teatru petru ca timp de o ora, cat a durat predica si premierea copiii din sala s-au comportat ca niste animale. Am stat undeva, in stanga scenii intre elevii de gimnaziu de la Colegiul National Vasile Alescandri. Initial am crezut ca sunt niste copii de la o scoala de cartier, insa nu era asa. Celebrul Colegiu National e plin de copii ce injura, fluiera, huiduie, fac galagie, mananca si vorbesc la telefon in timpul unei piese de teatru. Nu zic ca cei de la celalalte scoli erau mai breji, insa noi langa Alexandri am stat si pe ei i-am vazut cum s-au comportat.

Sincer imi este si frica sa ma gandesc sa am un copil cat de curand, pentru ca in ziua de azi copii sunt cam toti cu deficit de atentie si nici educatie cu palma nu mai poti sa faci (as fi bagat catva telefoane pe gat unor draci de copii si pe altii i-as fi zgruncinat un pic sa-si revina din nesimtire sau sa taca din gura).
Imi este mila de dascalii ce trebuie sa stea cu acesti copii zi de zi, iar pe parintii ce cred ca educatia inseamna sa ii trimita la scoala si sa le cumpere dragostea cu telefoane scumpe, i-as pune sa stea inchisi cu ei intr-o sala de spectacole, asa cum am stat eu doua ore.
Dupa 20 de ore, inca ma doare capul si  regret ca n-am inteles nimic din evenimentul de aseara.
Pe curand...

Comentarii

  1. Din pacate nici copiii de gimnaziu nu mai sunt ce erau odata, merg acum la scoala unde e fiica mea mai mare si vad copii de clasa a-IV-a, a-V-a sau a-VIII-a care se comporta total inadecvat in timpul pauzelor si la orice eveniment unde se duc.
    Cu asa tineret nu stiu unde va fi Romania in 20 de ani.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare