De ce ne e frica sa fim fericiti?

Am fost invatati in scoala ca geniul si intelectualul sunt nefericiti si ca din suferinta se nasc lucruri marete. Saracul Eminescu, nemuritor si rece, a creat suferind... Intelectualul lui Camil Petrescu era mereu in suferinta si nu isi gasea locul.
Numai prostii sunt fericiti pentru ca se bucura cu lucruri mici si nu au aspiratii. Am auzit fraza asta de atatea ori incat mi se pare un cliseu. Dar daca avem vise mari si ne bucuram de fiecare pas facut spre acel vis?
Banii nu aduc fericirea! Poate, dar cei mai fericiti in lumea asta sunt elvetienii. Poate ca sunt prosti, si de aia sunt fericiti... Da..., ca japonezii sunt bogati dar nefericiti. Clar, asta e... Nu are de-a face cu mostenirea culturala sau de inteligenta emotionala.
Word Happiness Report 2015 [sursa]
Suntem atat de dispusi sa facem ceea ce e corect sau ceea ce vor ceilati, facem atatea compromisuri incat uitam sa facem lucrurile care ne fac pe noi fericiti. Ne pasa mai mult sa ii multumim si sa ii facem fericiti pe ceilalti, incat nu ne pasa ca noi suntem nefericiti. Cand ai facut ultima data ceva ce te-a facut pe tine fericit, fara sa iti pese daca cineva te judeca pentru asta?
E mai usor sa pozezi in victima, te minti ca atunci cand cei apropiati se intereseaza de suferinta ta, te bucura. Esti masochist. Nu zic ca e rau, dar in acelasi timp esti las si asta e naspa.
Pentru o clipa de fericire platesti cu cu alte mii de clipe de suferinta. De ce? Ca sa te bucuri si sa apreciezi clipa aceea de fericire? O alta zicala stupida. E posibil sa te inveti cu fericirea si sa nu o mai apreciezi ca stare generala, insa o sa gasesti lucruri noi care sa te faca fericit si asa o sa evoluezi. 
In Danemarca lumea zambeste pe strada, te priveste in ochi si zambeste. Poate pare ciudat sa iti zambeasca un necunoscut pe strada, dar asta e fericirea. Imi povestea o prietena ce locuise acolo cativa ani ca, ajunsa acasa in Romania, a iesit la plimbare pe strada si zambea. Un barbat s-a uitat la ea lung si a injurat-o ca "se ranjeste ca proasta la el". E mai usor sa arunci cu noroi in ceva ce nu intelegi decat sa incerci sa faci si tu asta.

Pe curand...

Comentarii

  1. Amice Inteleg ca toti prietenii tai elitisti,comform principiului asta ce tocmai l-ai perpetuat inclusiv tu,sunt tristi :( (((((
    Iar aceasta cauza ii impiedica sa-ti scrie pana si un amarat de comentariu; totusi,ar putea macar sa te injure. Tot ar fi ceva,decat nimic... Roaga-i s-o faca; eu is destul de ocupat in ultima vreme,dupa cum probabil ca ti-ai dat seama.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare